Šport
13 ogledov

Skomini za začetek prva tekma Nizozemcev

Žurnal24 main
Slovenski sodnik Damir Skomina bo skupaj s svojo ekipo Euro 2012 odprl s sobotno tekmo med Nizozemsko in Dansko v Harkivu. Otvoritveno tekmo v Varšavi med domačinko Poljsko in Grčijo bo sodil Španec Velasco Carballo.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na svoji spletni strani (www.uefa.com) objavila seznam sodniških ekip, ki bodo vodile prve tekme na prihajajočem evropskem prvenstvu. Slovenski delilec pravice Damir Skomina bo skupaj s Primožem Arharjem, Matejem Žuničem (oba stranska sodnika), Matejem Jugom, Slavkom Vinčičem (oba sodnika ob golovi črti) in Čehom Pavlom Kralovcem (četrti sodnik) vodil sobotno tekmo skupine B med Nizozemsko in Dansko.

Skomino so na uradni strani Uefe najprej sicer označili za Slovaka, a napako nato hitro odpravili. Prestižno otvoritveno tekmo v Varšavi je Uefa dodelila španskemu sodniku Velascu Carballu, ki je pred dobrim letom dni sodil že v finalu Evropske lige v Dublinu, kjer sta se pomerila Porto in Braga. Drugo petkovo tekmo med Rusijo in Češko bo v Vroclavu sodil Anglež Howard Webb.

V soboto bo ob 20.45 v Lvivu na tekmi Nemčije in Portugalske sodil tudi Francoz Stéphane Lannoy. Sodnike za preostale obračune bo Uefa delegirala dva dni pred tekmo, seznam pa objavila ob 9. uri po srednjeevropskem času na svoji spletni strani.

Skupno 31 tekem Eura 2012 bo sodilo 12 glavnih sodnikov, ki jim bo pomagalo 24 pomočnikov in 24 dodatnih pomočnikov ob golovi črti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.