Šport
12 ogledov

Skoraj tri ure za finale Jankovićeve

"O moj Bog, ne morem verjeti, da sem zmagala!" Si je mislila Jelena Janković. Žurnal24 main
Nekaj manj kot tri ure se je Jelena Janković mučila z Jeleno Dementjevo, da bi se uvrstila v finale Cincinnatija. Tam jo čaka Dinara Safina, ki s svojo polfinalno tekmico ni imela težav.
 

Cincinnati, polfinale (Ž)

D. Safina (Rus, 1) : F. Pennetta (Ita, 14) 6:2, 6:0
J. Janković (Srb, 5) : J. Dementjeva (Rus, 4) 7:6, 0:6, 7:6

Finalistki turnirja WTA v Cincinnatiju sta Rusinja Dinara Safina in Srbkinja Jelena Janković . Prva igralka sveta je v petkovem četrtfinalu izločila povratnico Belgijko Kim Clijsters . Še manj dela pa je imela v sinočnjem polfinalu, ko je Italjanko Flavio Pennetto premagala s 6:2 in 6:0. Dvoboj se je končal po vsega 56 minutah. Mnogo več potu je morala za preboj v finale preliti Jankovićeva, a vseeno lahko rečemo, da se po nekaj slabših mesecih vrača na stara pota zmag. Tako je Jeleno Dementjevo premagala s 7:6, 0:6 in 7:6. Tenisačici sta se dvobojevali kar dve uri in 46 minut.

 

Ne spreglejte!

Cincinnati in drugi ATP in WTA turnirji V ŽIVO na rezultati.zurnal24.si

"Z dvoboja v dvoboj se počutim bolje. Pred polfinalom sem se še posebej dobro," je po uvrstitvi v finale dejala Safina, ki je na prejšnjem turniju izpadla predčasno. "Vedela sem, da moram dobro začeti. Če nasprotnico takoj spraviš na kolena, se težko vrne v igro. To je bilo tokrat ključno. Dominirala sem od začetka in ji nisem več pustila, da bi se vrnila v igro." Pennetta je pošteno priznala gladek poraz: "Igrala je mnogo bolje od mene." Toliko bolj je bil zato napet drugi polfinalni dvoboj: "Saj ste videli mojo reakcijo. Rekla sem si: 'O moj Bog, ne morem verjeti, da sem zmagala!'" To so bile besede Jankovićeve.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.