Šport
17 ogledov

Skrbi v taboru LA Kings: spet niz porazov

McDonagh Kopitar New York Rangers Los Angeles Kings NHL Reuters
Columbus Blue Jackets so z zgodovinsko sedmo zaporedno zmago postavili rekord kluba in proti Los Angeles Kings slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja ohranili formo za končnico (5:3).

Anže Kopitar je za Los Angeles Kings proti Columbus Blue Jackets dvakrat poskusil s strelom, a ni bil uspešen. Gole za njegovo ekipo so prispevali Dwight King, Jeff Carter in Robyn Regehr.

Kralji so izgubili že tretjič zapored, na drugi strani pa je Columbus postavil rekord s sedmo zaporedno zmago. Kralji so bili nemočni v igri z igralcem več, kar trikrat v prvi tretjini niso izkoristili dodatnega moža na ledeni ploskvi. Tudi v nadaljevanju so se vrstile zapravljene priložnosti, medtem ko so razpoloženi gostje nadaljevali v zmagovitem ritmu. Za domače, ki so s sedmo zaporedno zmago postavili nov rekord franšize, so se med strelce vpisali R.J. Umberger, ki je zadel dvakrat, ter Ryan Johansen, Nathan Horton in Artjom Anisimov.

Sutter: "Dobivamo preveč golov"

"To je nekaj posebnega. Pride čas, ko rečeš, dovolj je porazov in upam, da bo to zdaj naša smer. Ekipa je v preteklosti imela nekaj slabih trenutkov, a vemo, da smo sposobni veliko več. Ne bomo se zadovoljili z dosedanjim nizom. Navijači zdaj spet uživajo in naredili bomo vse, da bodo še naprej zadovoljni," je po zmagi dejal dvakratni strelec domačih Umberger, ki je bil v ekipi od leta 2008, ko se ji je pridružil, deležen mnogih porazov.

Precej bolj redkobeseden je bil trener kraljev Darryl Sutter: "Preprosto dobivamo preveč golov." V vratih je bil namesto Johnatana Quicka, ki je tokrat praznoval 28. rojstni dan, Martin Jones. "Borili smo se in izenačili na 2:2. A nato je gol v nepravem trenutku spremenil potek tekme na slabše. Takrat se nam je podrlo," je dejal Jones.

Prvi domači poraz Anaheima

Kralji bodo zdaj gostovali pri vodilni ekipi lige Ahaneim Ducks, kjer bodo v noči na petek. V tej sezoni so kralji račke že premagali po kazenskih strelih s 3:2. Tekma med Philadelphia Flyers in Carolina Hurricanes je bila zaradi sneženja prestavljena, v ostalih tekmah pa velja izpostaviti "sedmico" New Jersey Devils proti St. Louis Blues (7:1) in zmago New York Islanders na mestnem derbiju z New York Rangers (5:3).

Visoko so izgubili tudi na začetku sezone nepremagljivi Colorado Avalanche, ki so jih je tokrat "zasuli" Toronto Maple Leafs (2:5), tudi vodilni Ducks pa so na domačem ledu končno klonili proti Winnipeg Jets (2:3).

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes prestavljeno zaradi sneženja
New Jersey Devils : St. Louis Blues 7:1
Washington Capitals : Ottawa Senators 0:2
Dallas Stars : Minnesota Wild 4:0
Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 1:2
Buffalo Sabres : Florida Panthers 3:4
New York Rangers : New York Islanders 3:5
Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 5:3
Colorado Avalanche : Toronto Maple Leafs 2:5
Anaheim Ducks : Winnipeg Jets 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.