Šport
25 ogledov

Skube: "Da bi v nedeljo potrdili nastop na EP"

Denič Dolenec Slovenija Portugalska kvalifikacije svetovno prvenstvo 2013 Stožic Boštjan Tacol
Pred slovenskimi rokometaši sta zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na EP 2014, sredin obračun z Romuni v Bukarešti in nedeljski dvoboj z Belorusi v Ljubljani. V srečanji gredo brez preračunljivosti in z jasno začrtanim ciljem - osvojiti štiri točke.

Slovenski selektor Boris Denič je konec minulega tedna vendarle zbral vse kandidate za odločilna dvoboja. V soboto so se pripravam pridružili francoski legionarji Miha Žvižej, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik, prišel pa je tudi vratar nemškega Göppingena Primož Prošt, saj je zadnja tekma njegovega kluba z Magdeburgom v Bundesligi odpadla zaradi poplave. Med zadnjima sta se izbrani vrsti pridružila tudi Nenad Bilbija iz nemškega Mindna in Gorazd Škof iz francoskega Creteila.

Škof zagotovo ne bo nastopil zaradi poškodbe gležnja, Bilbija je zaradi zdravstvenih težav na zadnji tekmi igral le v napadu, veliko večje težave pa ima krožni napadalec Matej Gaber, ki ima ječmena na obeh očesih, na srečo pa vsaj kapetan Uroš Zorman dobro okreva po poškodbi zadnje stegenske mišice in je že v polnem trenažnem procesu.

"V Bukarešto bom zavoljo zdravstvenih težav popeljal 17 igralcev, dokončen seznam pa bom svojim varovancem sporočil po popoldanskem treningu," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah dejal Denič in dodal: "Za obračun proti Romunom bomo šele na zadnjih štirih treningih vadili v polni postavi. Na samo dosedanje delo nimam nobenih pripomb, moji fantje so ta del priprav opravili zelo resno, kakovostno in odgovorno."

Celjani v Romunijo po maščevanje

Slovenski rokometaši se bodo Romunom zoperstavili z obrambo 3-2-1, med najbolj motiviranimi na igrišču pa bodo gotovo celjski rokometaši, saj jim zadnje gostovanje v Romuniji, resda na klubski sceni, ni ostalo v najboljšem spominu.

"Upam, da bo tekma na reprezentančnem prizorišču povsem drugačna od tiste, ki smo jo med sezono prikazali na klubski sceni," je nekoliko pikro dejal Sebastian Skube in dodal: "Na treningih delujemo dobro tako v obrambi kot napadu. Romuni so imeli na prvi medsebojni tekmi v Kopru veliko težav z našo postavitvijo v obrambi, ki bo odločilnega pomena tudi na sredini tekmi v Bukarešti. Ta tekma je za nas izjemnega pomena, če zmagamo, pravzaprav sem prepričan, da bomo, potem lahko v nedeljo pred polnimi Stožicami le potrdimo svoj odhod na evropsko prvenstvo na Danskem."

"Drugačna tekma, kot je bila v Ljubljani"

Kavtičnik se po dolgi in psihološko zelo naporni sezoni - tudi zaradi dobro znane afere v francoskem Montpellierju - veseli konca sezone in je prepričan v njen srečen konec.

"Ko sem si ogledal posnetek prve medsebojne tekme z Romunijo, je vse delovalo nekako lahko, v Bukarešti pa tega ne moremo pričakovati. Pred nami je izjemno težka tekma, na njej bomo morali prikazati zelo zbrano predstavo, naša obramba pa bo morala biti na najvišji možni ravni. Upam, da bomo s hitrimi nasprotnimi napadi dosegli veliko 'lahkih' golov. Po dveh zaporednih porazih z Islandijo na naslednjih dveh tekmah pričakujem dve zmagi in uvrstitev na EP," pravi Kavtičnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.