Šport
16 ogledov

Skupini 888 za 57 % manj dobička

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Britanska igralniška skupina 888 Holdings plc. je javno objavila finančno poročilo za prejšnje leto, v katerem piše, da je v letu 2010 firma imela kar 57% padec dobička.

Skupaj so imeli 15,1 milijona dolarjev dobička. V letu 2009 je profit znašal 34,6 milijonov dolarjev. Kljub temu, da je dohodek podjetja naraščal, skupne cifre niso povsem zadovoljile odgovornih. Padec v dobičku je povečini nastal na račun stroškov marketinga in pa zvišanih stroškov administracije.

Podjetje 888 Holdings se na spletu ukvarja s pokrom, bingom in spletno igralnico. Trenutno je najbolj zaskrbljujoče stanje z bingom, za katerega krožijo govorice, da se odgovorni bojijo, da bo v prihodnjih letih doživel padec, kar se tiče igralcev, ki ga igrajo.

Odgovorni direktor Gigi Levy je te govorice na hitro zanikal in podal svoje mnenje o letu 2010: “Začetek leta 2010 je bil malo slabši, vendar smo imeli močan zaključek leta in na tem moramo graditi za v naprej. Zadnja četrtina leta 2010 je imela kar 18% rast, kar je rekorden dosežek.”

Gigi Levy je še dodal: “888 je to leto začelo zelo dobro, tako da nameravamo nadaljevati s tem napredkom na vseh segmentih, ki jih pokrivamo. V kratkem pričakujemo nove izboljšave naših produktov, ki jih bomo ponudili uporabnikom. Tako bomo pritegnili uporabnike, ki se nam bodo na novo pridružili.”

888 Holdings uspešno kotira tudi na borzi. Po objavi rezultatov so delnice ostale nekje tam, kjer so bile skozi večino lanskega leta. Takrat so sicer variirale tudi za 200%, od 35 pa do 105 borznih točk.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.