Šport
37 ogledov

Slab začetek in dober konec Polone

Še vedno najvišje uvrščena slovenska tenisačica, tudi v Linzu – Polona Hercog. ( Žurnal24 main
Polona Hercog je zelo slabo začela dvoboj drugega kola na turnirju v Koebenhavnu proti Britanki Anne Keothavong, a kljub temu napredovala v četrtfinale. Katarina Srebotnik izpadla.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA v Koebenhavnu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev, potem ko je v četrtkovem prvem dvoboju drugega kola premagala Britanko Anne Keothavong s 4:6, 6:0 in 6:4. Mariborčanka se bo v četrtfinalu pomerila z Rusinjo Ano Čakvetadze, ki je v drugem kolu premagala rojakinjo Ano Lapuščenko s 6:3 in 6:4. Hercogova je pred kratkim v polfinalu turnirja v Portorožu morala priznati premoč Čakvetadzejevi, zmagovalki najmočnejšega teniškega turnirja na slovenskih tleh.

Kata se je dobro upirala
Katarina Srebotnik ni bila tako uspešna kot Hercogova. Za 29-letno Slovenko, ki je v uvodnem dvoboju premagala Američanko Alexo Glatch, je bila v drugem kolu premočna Sorana Cirstea. Romunka je po uri in 51 minutah slavila s 7:5, 4:6 in 6:2.

Koebenhavn, WTA:

Polona Hercog (Slo/6) : Anne Keothavong (Vbr) 4:6, 6:0, 6:4

Sorana Cirstea (Rom) : Katarina Srebotnik (Slo) 7:5, 4:6, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.