Šport
37 ogledov

Slabanja: "Stopničke na SP realne"

Petra Majdič in Robert Slabanja na sprejemu po olimpijskih igrah v Vancouvru. (F Žurnal24 main
Nekdanji trener in zdajšnji predani spremljevalec kariere Petre Majdič Robert Slabanja pred svetovnim prvenstvom meni, da Dolanka ob ugodnih okoliščinah lahko doseže več kot eno kolajno.

Malce prostislovno, ampak vseeno: Petri je bolezen celo dobro dela.
Mislim, da je šlo za kak manjši prehlad ali virozo. Pravzaprav se je po Touru samo še bolj spočila. V svoji paradni disciplini je tako lahko pokazala, da je dobro pripravljena za klasične sprinte.

Bi lahko imela še boljšo iztočnico pred svetovnim prvenstvom?
Gotovo je to za samozavest in motivacijo pri treningu zelo dobro. Sama pričakuje, da je lahko na SP v sprintu, čeprav je v drsalni tehniki, lahko povsem v vrhu.

Če v sprintu ne bo kolajne, bo za javnost to verjetno razočaranje. Kaj pa za vas?
Mislim, da ni tako, ker gre za drsalno tehniko. Realno bo na stopničkah. Upajmo, da se ji bo izšlo. Če pa bo vsaj med deseterico, pa tudi ne bo nič narobe. Na razdalji ta trenutek težko pričakujemo stopničke. Ampak ob dobrem dnevu, dobri pripravi smuči, dobrem počutju ... Mislim, da je Petra tako rutinirana tekmovalka, da lahko tudi na razdalji poseže po najvišjih mestih. Ampak to je manj realno kot v sprintu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.