Šport
14 ogledov

Slabe: "Vedo, zakaj smo tukaj"

Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije za EP Anže Petkovšek
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala tretjo tekmo evropskega prvenstva.

Najbrž odločilno za podaljšanje upanja na četrtfinale, saj bi v primeru poraza proti Nizozemski morala čakati na zadnjo tekmo skupine C med Finsko in Srbijo in upati na zmago Finske. Če bi zmagali Srbi, bi izbranci Luke Slabeta morali domov.

Poraz proti Finski boleč

Še v petek je bilo okoli slovenske odbojkarske reprezentance vse rožnato. Dobre predstave s pripravljalnih tekem so fantje nadgradili z zmago nad Srbijo in dvignili na noge slovensko odbojkarsko javnost. A ta je hitro spet na trdnih tleh, saj je bila le dan pozneje predstava slovenskih fantov proti Finski slabša, poraz pa boleč. Bolj sicer za vse okoli reprezentance, ki se niso dobro zavedali, da je Slovenija Srbe premagala predvsem zaradi slabše predstave tekmeca in ne zaradi bleščeče igre slovenskih igralcev. Ti so se tega bolj zavedali, zato tudi niso bili tako veseli, kot bi z zmago proti evropskim prvakom, ki pa so vsaj zaenkrat le bleda senca ekipe z Dunaja, lahko bili. Ne glede na to, da je selektor, ki že nekaj časa poudarja izenačenost ekip v skupini, prepovedal kakršnokoli evforijo.

Slabe: Vedo zakaj smo tukaj

"Mi že proti Srbom nismo bili pravi, proti Fincem pa še manj. Nismo dobro servirali, njihov servis pa je bil odličen, mislim, da so Finci našli našo rakavo rano, sprejemanje 'float' servisa. Zdaj moramo pozabiti na prvi dve tekmi in se osredotočiti na Nizozemsko. Položaj se je močno zapletel, saj smo lahko prvi in se neposredno uvrstimo v četrtfinale, lahko pa smo zadnji in izpademo. Proti Nizozemcem moramo iti na zmago, čeprav bo za nas pomembna tudi druga tekma," meni bloker Matevž Kamnik.

Selektor Slabe fantom še naprej zaupa. "Tako kot so pozabili na zmago nad Srbijo, bodo pozabili udi na poraz proti Finski. Ne bo jih potrebno 'dvigovati'. Vedo, zakaj smo tukaj. Potrebno jih bo spočiti, jim posredovati informacije, ne smemo zganjati nobene panike. Ne vidim razloga, zakaj ne bi bil optimist, čeprav je treba priznati, da je tudi Nizozemska dobra ekipa. Tudi oni so solidni sprejemalci, igrajo agresivno in nepopustljivo, s slabim sprejemom bo spet težko. A verjamem v fante," je optimist Slabe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.