Šport
14 ogledov

Sladka zmaga za Olimpijo

Žurnal24 main
Prvi večni derbi v letošnji sezoni med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami, ki so ga po kazenskih strelih dobili zmaji, je nakazal, da bosta večna tekmeca v letošnji sezoni še kako izenačena.
Na obračunu z Jesenicami je vedno zelo veliko emocij. Igralci so zelo vznemirjeni in tokrat so nekajkrat morda šli malce čez rob, kar nas je stalo kar nekaj kazenskih minut.
Hannu Järvenpää

Po prvem večnem derbiju med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami na Poletni ligi Rudi Hiti na Bledu lahko rečemo, da je hokejska sezona resnično odprta. Večni tekmeci so na ledeni ploskvi blejske dvorane pokazali dobro hokejsko predstavo, v kateri so bolje začel Ljubljančani. Po dveh zadetkih Boštjana Goličiča so pred zadnjo tretjino vodili z 2:0. Zmaji so imeli zmago na dosegu roke, vendar pregovorno trmasti Gorenjci se niso vdali v usodo. Uspeli so izenačiti na 2:2. V loteriji kazenskih strelov so se za bolj natančne izkazali igralci Olimpije in prvi večni derbi v letošnji sezoni je poskrbel za veselje in smeh na njihovih obrazih.

"Nekoliko se nam res pozna, plošček še skače. Tudi ugiranost še ni prava. Popraviti moramo še igro z igralcem več, nato pa menim, da bomo pripravljeni na ligo Ebel," je mladi Jeseničan Žiga Jeglič potrdil predvidevanja, da le po nekaj dneh treninga na ledu še niso povsem uigrani. Bolj kot z uigranostjo pa je bil Jeglič zadovoljen z odzivom njegove ekipe po zaostanku. "Zagotovo sem zadovoljen. V sezoni se bomo kar nekajkrat znašli v podobni situaciji in takrat bomo morali biti pravi, boriti se bo potrebno za vsak plošček in se poskušati vrniti po zaostanku," je še dejal Jeglič, medtem ko je njegov soigralec Rok Tičar po srečanju povedal: "Odlična tekma za start v novo sezono. Po zaostanku z 0:2 smo kar nekoliko zaspali. Po dveh tretjinah pa nam je trener dal navodila, da naj malo stopimo na plin in odigramo veliko bolje. Uspelo nam je izenačiti, toda v loteriji je imela več sreče Olimpija. Škoda."

Eden od zmajev, ki ima največ zaslug za zmago je zagotovo vratar Aleš Sila. Hobotnica Olimpije je pri kazenskih strelih obranila strel Toddu Eliku in Brettu Lysaku in s tem tlakovala pot do prve zmage v sezoni nad večnemi tekmeci. "Mogoče smo ob vodstvu malo popustili, ampak mislim, da so tudi Jeseničani nekoliko bolj pritisnili, saj niso imeli česa izgubiti. Škoda, ker mi to nismo izkoristili.Oni so nato uspeli izenačiti. Po pravici povedano pa je zmaga po 'penalih' še bolj sladka," je razlagal Sila in izpostavil bistveno boljšo obrambo kot na srečanju proti Beljaku, ki so ga izgubili s kar 2:8: "Trener nam je rekel, da moramo nekoliko več pozornosti posvetiti obrambi in da moramo vse skupaj začeti iz obrambe in takoj se je videlo, da je vse skupaj veliko lažje."

Uspelo nam je izenačiti, toda v loteriji je imela več sreče Olimpija. Škoda.
Rok Tičar

"Na obračunih z Jesenicami je vedno zelo veliko emocij. Igralci so zelo vznemirjeni in tokrat so nekajkrat morda šli malce čez rob, kar nas je stalo kar nekaj kazenskih minut. Drugače pa je bilo v redu," pa je edino slabo lastnost svoje ekipe izpostavil strateg Olimpije Finec Hannu Järvenpää in nato dodal: "Zadovoljen in ponosen pa sem na voljo svoje ekipe, saj je slavila po kazenskih strelih, potem ko so Jeseničani v zadnji tretjini uspeli izenačiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.