Šport
37 ogledov

Sladkobo zmagoslavja okusil Tureniec

Michael Tureniec (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Skandinavske postaje turneje PokerStars.net European Poker Tour so bile vedno znane po velikem številu skromnih, a neverjetno tekmovalnih igralcev.

To dejstvo je pripomoglo k temu, da se je teh turnirjev prijel sloves najtežjih turnirjev na EPT koledarju, kar se je pokazalo tudi tokrat. V zasneženem Köbenhavnu namreč ni manjkalo tipično nepredvidljivih in skorajda “norih” skandinavskih pokerašev, med katerimi se je tokrat najbolj izkazal Šved Michael Tureniec. Ugnal je vseh 448 tekmecev in si tako priigral svoj prvi EPT naslov, denarno nagrado v višini 3.700.000 DKK (skoraj 500 tisoč evrov) ter prav posebno zapestnico, ki jo je podarilo draguljarsko podjetje Shamballa.

V heads-up dvoboju sta se za naslov najboljšega in največji kos pogače udarila oba preostala, Šveda Per Linde in Michael Tureniec. Kljub veliki začetni prednosti, saj je imel pred seboj natanko še enkrat toliko žetonov kot Linde, se je Tureniec skoraj štiri ure mučil s svojim rojakom, preden ga je vendarle odpravil in si priigral svoj prvi EPT naslov.

V zadnji igri večera je Tureniec pred flopom najprej višal na 375.000 žetonov, nato pa na Lindejevo višanje na 600.000 odgovoril s svojim all-inom. Linde, ki je v rokah držal {7-Hearts}{7-Diamonds}, se ni obotavljal in je v igro nemudoma spravil vse svoje preostale žetone, kar pa je verjetno obžaloval, potem ko mu je nasprotnik pokazal {A-Spades}{J-Clubs}. Skupne karte{2-Clubs}{3-Diamonds}{5-Clubs}{J-Diamonds}{4-Clubs} so namreč “vročemu” Tureniecu na koncu podarile potreben par, ki je zadoščal za končno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.