Šport
61 ogledov

Slavni raper stavil 1,6 milijona dolarjev

50 cent raper slušalke EPA
Raperski zvezdnik 50 Cent s pravim imenom Curtis Jackson težko pričakuje boksarski dvoboj desetletja, na katerem stavi na Floyda Mayweatherja.

Na "superdvoboj" velterske kategorije, ki bo 2. maja v Las Vegasu med Američanom Floydom Mayweatherjem in Filipincem Mannyjem Pacquiajem, je ameriški zvezdnik stavil 1,6 milijona dolarjev na zmago rojaka iz ZDA.

floyd mayweather | Avtor: EPA EPA
Omenjeni dvoboj velterske kategorije naj bi bil vreden kar 300 milijonov dolarjev, boksarski svet pa ga nestrpno pričakuje že več let. Gre za enega najbolje plačanih dvobojev v zgodovini boksa, statistika napoveduje manjšo prednost neporaženemu Američanu.

"Prvaku bo uspelo, odpihnil ga bo. Videti bo, kot da je 'kvihtal' brez veze," je 50 Cent dejal za radio Power 105,1. "Dolgo sem razmišljal o stavi, najverjetneje bom stavil 1,6 milijona dolarjev. Res sem osredotočen na dvoboj," je dodal Jackson. Osemintridesetletni Mayweather, ki je v karieri dobil prav vseh 47 profesionalnih dvobojev, je svetovni prvak po verzijah WBA in WBA. Dvajset mesecev mlajši Pacquiao, ki je v 63 nastopih izgubil petkrat, pa je svetovni prvak po verziji WBO.

Gre za finančno najmočnejši dvoboj v zgodovini boksa. Mayweather lahko s svojim nastopom zasluži več kot 120 milijonov ameriških dolarjev, njegovemu tekmecu s Filipinov se jih obeta okrog 80 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.