Šport
29 ogledov

Sloni upajo na čudež

Didier Drogba in ostali sloni upajo na čudež. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V skupini G je pred zadnjim kolom praktično vse odločeno. Brazilci so si že zagotovili napredovanje, Portugalcem pa ga z izjemno visoko (čudežno) zmago lahko vzame Slonokoščena obala.
Čeprav smo že v osmini finala, si želimo novo zmago, ki bi nam še utrdila samozavest. Brazilija si vsekakor ne more privoščiti, da igra na točko. Kdor koli me bo zamenjal, bo to naredil dobro, o tem sem prepričan. Portugalska je odlična reprezentanca, ki goji podoben slog igre kot mi. Vsekakor nam ne bo lahko, toda menim, da bomo vendarle osvojili vse tri točke.
Kaka

Predtekmovalna skupina G, ki so jo mnogi poimenovali "skupina smrti“, nam v prvih dveh kolih ni ponudila veliko. Dve rutinirani zmagi Brazilcev proti Severni Koreji in Slonokoščeni obali ter visoko zmago Portugalcev proti Severnokorejcem. Vse ostalo pa je bolj kot ne za pozabo. Tudi v zadnjem kolu ni pričakovati veliko, čeprav se bosta udarila Brazilija in Portugalska. Razlog: vse je praktično že odločeno, kot smo zapisali že v uvodu. Kljub temu se psutimo presenetiti. Saj veste, žoga je okrogla in dokler sodnik ne zapiska srečanja ni konec.

Brazilci lovijo prvo mesto v skupini. Za to bi ji zadostoval že remi, s katerim pa bili bržkone zadovoljni tudi Portugalci, saj bi si na ta način zagotovili napredovanje. Zato se lahko pričakuje taktičen obračun, ki ga zna odločiti poteza posameznika. Takih pa je v obeh ekipah kar nekaj. Pri Brazilcih bo sicer manjkal Kaka, ki je proti slonom prejel rdeči karton. “Čeprav smo že v osmini finala, si želimo novo zmago, ki bi nam še utrdila samozavest. Brazilija si vsekakor ne more privoščiti, da igra na točko. Kdor koli me bo zamenjal, bo to naredil dobro, o tem sem prepričan. Portugalska je odlična reprezentanca, ki goji podoben slog igre kot mi. Vsekakor nam ne bo lahko, toda menim, da bomo vendarle osvojili vse tri točke,” je optimistično razpoložen Kaka, ki meni, da bi se njegova reprezentanco z ugodnim izidom proti Portugalski v osmini finala tudi izognila neugodni Španiji. Selektor Carlos Dunga pa za zdaj še ne ve, kdo bo zamenjal zvezdnika Reala. “Vsi vemo, proti komu igramo. Če jih ne bomo pustili, da se razigrajo, imamo možnosti. Ne zanimajo me postave, ne zanimajo me žoga, navijači in drugo. Menim, da je enako z Brazilci. Oboji smo zmožni gledalcem ponuditi spektakel, mi pa vsekakor upamo na ugoden razplet,” je pred srečanjem dejal portugalski selektor Carlos Queiroz.

Če zmagamo, se še lahko zgodi čudež. Vsekakor bomo skušali zmagati na zadnji tekmi in prepričani moramo biti v to, da še lahko dosežemo uvrstitev med zadnjih 16.
Arthur Boka

Sloni upajo na čudež
Slonokoščena obala proti Severni Koreji za napredovanje potrbuje visoko zmago. Pri tem ji mora z zmago nad Portugalci pomagati tudi Brazilija. Severnokorejci so se za trd oreh pokazali le na prvi tekmi proti Braziliji, kjer so izgubili z 1:2, proti Portugalski pa so izgubili z visokih 0:7. “Za nas bo zelo težko, saj usode nimamo le v svojih rokah,” je pred zadnjo tekmo dejal Didier Drogba, ki se je uspešno vrnil po poškodbi roke in zdaj nastopa z opornico. Branilec Slonov Arthur Boka meni, da potrebuje njihova ekipa čudež, medtem ko afriškim reprezentancam na “domačem” prvenstvu kaže slabo, saj so se od nadaljevanja že poslovili gostitelji, Kamerunci in Nigerijci. “Če zmagamo, se še lahko zgodi čudež. Vsekakor bomo skušali zmagati na zadnji tekmi in prepričani moramo biti v to, da še lahko dosežemo uvrstitev med zadnjih 16,” je dejal Boka.  Medtem ko imajo Sloni še kanček upanja, pa je nastopov za Severnokorejce na njihovem drugem SP prav gotovo že konec, tako da nimajo več česa izgubiti. Na petkovi tekmi bodo poskušali predvsem igrati za čast, posebej po sramotnem porazu z 0:7 proti Portugalcem. Selektor Kim Jong-Hun je krivdo za visok poraz že prevzel na svoja ramena in priznal, da je zgrešil taktiko v igri proti Portugalcem. Proti slednjim so se Severnokorejci še upirali 30 minut, nato pa doživeli pravi polom.

SP, skupina G, tretje kolo:

16.00: Severna Koreja – Slonokoščena obala
16.00: Portugalska – Brazilija

Lestvica:
1. Brazilija 6 točk, 2. Portugalska 4, 3. Slonokoščena obala 1, 4. Severna Koreja 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.