Šport
23 ogledov

"Slovaka" Prevca gledalo 681.000 Slovencev

kamil stoch anders bardal peter prevc olimpijske igre soči smučarski skoki Reuters
Zamenjava slovenske in slovaške zastave se je ob zmagi Petra Prevca pripetila tudi britanski izpostavi športne televizije Eurosport. Odlična gledanost na TV Slovenija.

V nedeljo zvečer so uporabniki družbenega omrežja Twitter stresali svoj gnev nad športno televizijo Eurosport, ki je Petru Prevcu, srebrnemu s prve tekme na mali napravi, poleg imena in priimka prilepila slovaško zastavo. 

British Eurosport, britanska izpostava slovite televizije, je na svoj Facebookov profil dobila številna sporočila, katerih rdeča nit je bila beseda "sramota", medtem ko jih je malce prijazneje opozorila ena od uporabnic.

"Prosim, da se naslednjič, ko iščete slovensko zastavo, malce bolj se potrudite ... #nežespet" je Otočanom v lepi angleščini sporočila razočarana Slovenka. Pri omenjeni televiziji, ki je že več let prisotna tudi na slovenskem trgu, podobne napake niso storili pri Poljaku Kamilu Stochu in bronastem Norvežanu Andersu Bardalu.

Kljub izpadu signala pred TV-zasloni 681.000 Slovencev

Razplet o barvi kolajne si je na drugem programu Televizije Slovenija v nedeljo ogledalo kar 681.000 prebivalcev, so danes prek Twitterja sporočili s TVS.

To pomeni, da si je tekmo, na kateri je Prevc osvojil srebro, s tem pa tudi prvo kolajno na igrah v Sočiju za Slovenijo, ogledala skoraj tretjina njenih prebivalcev. In to čeprav so bili tisoči zaradi posledic žleda še vedno brez električne energije.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 14:07 10.februar 2014.

    kje so dobili številko 681.000 ??? nas je blo 30 pred enim tvjem!