Šport
24 ogledov

Slovaki in Francozi brez četrtfinala

Francija Češka SP elitne divizije Profimedias
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju na ledu so bile danes na sporedu štiri tekme.

V skupini A v Kölnu so na popoldanski tekmi hokejisti ZDA premagali Slovaško (6:1), na večerni pa je Švedska ugnala Dansko (4:2). 

V Kölnu so Slovaki doživeli novo razočaranje. Tokrat proti razigranim Američanom, ki so z zmago vsaj začasno prevzeli vodstvo v skupini A. Proti slovaškim vratom so sprožili 28 strelov, kar šest pa jih je končalo v njihovi mreži. Ko je v 31. minuti Martin Gernat znižal izid na 1:2, so si v slovaškem taboru še nadejali morebitnega preobrata, toda že osem minut pozneje, ko je Jacob Trouba zadel za 4:1, je bila tekma odločena. Za reprezentanco ZDA je dvakrat v polno zadel Johny Gaudreau, po enkrat ob Troubi pa še Clayton Keller, Christian Dvorak in Anders Lee.

Večerni obračun med Švedsko in Dansko je pričakovano pripadel Švedom, ki so po dveh tretjinah vodili s 3:0, v zadnji pa so zobe pokazali tudi Danci. Z goloma Mortena Madsena 50. minuti in Markusa Lauridsena, ki je Henrika Lundqvista premagal pet minut pozneje, so se Švedom približali le na gol zaostanka, preobrat pa je preprečil Nicklas Backstrom dve minuti in pol pred koncem tekme. Gole za Švedsko sta dosegla Joel Lundqvist in William Nylander, ki je bil uspešen dvakrat.

Slovo pariških gostiteljev

Čehi so bili v skupini B v Parizu boljši od Francozov (5:2), medtem ko je Finska zvečer po podaljšku premagala Švico (3:2).

Večerni dvoboj v Parizu so bolje začeli švicarski hokejisti. Do 11. minute sta v polno zadela Fabrice Herzog in Joel Genazzi, si nato do konca tretjine priigrali še nekaj priložnosti, vendar niso več premagali Joonasa Korpisala. Zato pa so minuto pred odhodom na odmor do gola prišli Finci, uspešen je bil Juuso Hietanen, za izenačenje, potem ko v drugi tretjini ni bilo golov, pa je poskrbel Mikko Rantanen. V tretji minuti podaljška je pomembno zmago finski izbrani vrsti, s katero ostaja v igri za uvrstitev v četrtfinale, zagotovil Valtteri Filppula.

Zaradi zmage Fincev so se dokončno od sanj pa napredovanju morali posloviti francoski hokejisti, ki so popoldne izgubili s Čehi. Z golom Stephanea de Coste so v 21. minuti izid izenačili na 1:1, nato pa so Čehi do 48. minute trikrat zaporedoma zatresli njihovo mrežo, s tem pa je bila tekma odločena. Antoine Roussel je tri minute pozneje začasno ublažil visok zaostanek, vendar je Tomas Zohorina minuto in štiri sekunde pred koncem tekme postavil končni izid. Čehe je v vodstvo Z 1:0 popeljal David Pastrnak, dvakrat je bil uspešen še Michal Repik, enkrat pa Jan Rutta.

SP elitne divizije, 6. kolo:

SKUPINA A:
Slovaška - ZDA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Danska - Švedska 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Italija - Nemčija 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Ponedeljek:
Rusija - Latvija

LESTVICA:
1. ZDA 15 točk
2. Rusija 14 (-1)
3. Švedska 13
4. Latvija 9 (-1)
5. Nemčija 9
6. Danska 4
7. Slovaška 4
8. Italija 1



SKUPINA B:
Francija - Češka 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Švica - Finska 2:3* (2:1, 0:0, 0:1, 0:1)
Slovenija - Belorusija 2:5 (2:1, 0:4, 0:0)

Ponedeljek:
Kanada - Norveška

LESTVICA:
1. Kanada 13 točk 
2. Češka 13 (-1)
3. Švica 12
4. Finska 11
5. Norveška 8 (-1)
6. Francija 7
7. Belorusija 4
8. Slovenija 1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.