Šport
16 ogledov

Slovan domov z minus 5

Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Rokometaši ljubljanskega Slovana so v prvi polfinalni tekmi evropskega pokala challenge v gosteh izgubili s portugalskim Sportingom iz Lizbone s 23:28 (9:9). Povratna tekma bo v nedeljo, 2. maja, v Ljubljani.

Ljubljanski rokometaši se navkljub porazu v portugalskem glavnem mestu v domovino vračajo z aktivnim izidom. Končna odločitev o finalistu pokala challenge bo padla v nedeljo, 2. maja, v dvorani na Kodeljevem, kjer bodo izbranci Borisa Deniča zagotovo naredili vse, da nadoknadijo pet golov zaostanka iz Lizbone. Zmagovalca slovensko-portugalskega obračuna čaka boljši iz italijansko-poljskega dvoboja Bologna - Kwidzyn.

Ljubljanska zasedba na letošnjih gostovanjih ni blestela: v švedskem Ystadu in romunski Suceavi je izgubila s sedmimi goli, navkljub temu pa se prebila do polfinala. V prvem polčasu je bil obračun, ki si ga je ogledalo čez tisoč gledalcev, povsem izenačen, v drugem pa slovenska zasedba - zanjo zaradi kazni Evropske rokometne zveze ni nastopil najboljši strelec Janko Božovič - v uvodu ni zdržala naleta domačega moštva. Portugalska zasedba - zanjo igra tudi Slovenec Mitja Lesjak - si je hitro priigrala prednost petih do šestih golov, ljubljanska ekipa pa tega zaostanka vse do konca dvoboja ni mogla nadoknaditi. Gostitelji so igrali zelo grobo, kar je na svoji koži občutil Marko Ristić, ki se je po dvoboju odpravil v bližnjo bolnišnico, kjer so mu zašili arkado.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit levi zunanji igralec Pedro Solha, ki je bil s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit strelec tekme, v poraženi pa je Matevž Čemas dosegel šest zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.