Šport
15 ogledov

Slovan v Linz s prednostjo dveh golov

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Rokometaši Slovana so v prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala challenge na domačem igrišču premagali avstrijski Linz s 27:25 (14:14). Povratna tekma bo v soboto, 27. novembra, v Linzu.

Nekdanji ponos slovenskega športa je v zadnjem času v hudih finančnih težav. Klub so že zapustili številni igralci, ki so se v minuli sezoni uvrstili v polfinale pokala challenge, v krstni tekmi v tem tekmovanju v tej sezoni pa so na domačem igrišču ukanili avstrijski Linz.

Tekma ni bila posebej kakovostna, obe ekipi sta prikazali dokaj raztrgano igro. Slovan si je le v prvi polovici drugega polčasa priigral štiri gole prednosti (19:15), nato pa je Linz na krilih izjemnih obramb vratarja Nenada Mijailovića naredil delni izid 8:0 in povedel s 23:19.

Domači trener Aleš Repina je po skoraj desetminutnem strelskem postu vzel minuto odmora in obrambo 6-0 zamenjal s 5-1. Nova obrambna postavitev je Avstrijce močno zmedla, naredili so številne tehnične napake, Ljubljančani pa so si na račun hitrih nasprotnih napadov v sami končnici priigrali dva gola prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.