Šport
22 ogledov

Slovenca osvojila zlato za Hrvaško

1/3
Žurnal24 main
V soboto, 26. marca se je v športni dvorani v Marseillu odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih in naslov najboljšega para sta si priplesala Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič.

Žal se je v dvorani razlegla hrvaška himna, saj Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič že nekaj let plešeta pod hrvaško zastavo. Po dveh letih večnega drugega mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih  za ruskim parom Aleksej Silde in Anna Firstova, ki sta z letošnjim letom prestopila med profesionalce, se je uresničil njun cilj, da nekega dne dokažeta, da sta najboljša. "Nepopisno vesela in srečna sva. Imela sva izjemno lep dan od samega začetka do častnega plesa. Vse nama je uspelo, bila sva zelo sproščena in povezana kot še nikoli do sedaj. Res sva uživala v plesu tako kot znava samo midva in to sva delila tudi s publiko," sta po tekmovanju sporočila Zoran in Tatjana. Njune trenerke Barbare Nagode Ambrož ni bilo z njima, saj je v Moskvi sodila na svetovnem prvenstvu mladincev. "Moje misli so vedno z njima. Ponosna sem na njuno predanost in vztrajnost."

Sta pa imela v Franciji podporo tako staršev kot Zoranove sestre Martine in njenega soplesalca Kristijana Burazerja. "Zoranov in Tatjanin nastop je bil prepričljiv že od prvega kola dalje. Suvereno sta iz kola v kolo izboljševala njun ples do vrhunca v finalu, kjer sta pokazala zakaj si zaslužita naslov evropskih prvakov za leto 2011." Atmosfera v dvorani je bila odlična saj je bilo ogromno gledalcev, ki so bučno spremljali plesalce. Veliko podporo občinstva je imel domači plesni par, takoj za njima pa sta imela veliko podporo s tribun tudi Zoran in Tatjana. "Bilo je lepo in za naju zelo čustveno. Vesela sva, da smo ta prelepi dogodek doživeli skupaj in z najdražjimi."

Zoran in Tatjana bosta naskakovala tudi osvojitev naslova najboljšega para na svetu in sicer 10. septembra v Singapurju. Do takrat pa ju čaka še cel kup mednarodnih tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.