Šport
143 ogledov

Slovenca postala evropska podprvaka

veslanje Profimedia
Brglez in Završnik evropska podprvaka do 23 let.

Slovenska veslača Jakob Brglez in Arne Završnik sta v nemškem Krefeldu postala evropska podprvaka v dvojcu brez krmarja za člane do 23 let. Za 2,95 sekunde sta bila hitrejša le Romuna Andrei Mandrila in Claudiu Neamtu. Tretja sta bila Norvežana Jonathan Wang-Norderud in Marius Ahlsand.

 

Mariborčana sta večji del tekme veslala celo na prvem mestu, v zaključku pa sta Romuna upravičila vlogo prvih favoritov. "Vso tekmo sva se skušala držati na drugem mestu, ampak sva presenetljivo uspela veslati pred Romunoma. Na koncu sva slabše finiširala. Žal ni bilo dovolj za zlato kolajno. Morda pa nama jo uspe osvojiti v prihodnosti," je po tekmi dejal Brglez.

Dvojec je z novimi stopničkami na velikih tekmovanjih nadgradil lansko srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu do 19 let, na kar je ponosen tudi Završnik, ki sicer še vedno sodi med mladince.

"Konkurenca na tekmovanjih do 23 let je seveda močnejša, ampak mislim, da se z Jakobom lahko nadejava še veliko uspehov," je dejal Završnik, medtem ko je Brglez dodal: "Rad bi se zahvalil trenerju Primožu Merfu, ker brez njega ne bi bilo nič mogoče. Hvala tudi vsem najinim soveslačem. Ta medalja je naša, ne najina."

V finalih A sta nastopila še Jure Hojkar v lahkem enojcu in Semen Kravchuk v enojcu. Oba sta osvojila šesto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.