Šport
28 ogledov

Slovenca prepočasna za finale

slalom Wengen Fritz Dopfer Reuters
Nemec Fritz Dopfer je kot tretji na startu postavil najhitrejši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühlu. Drugi je Šved Mattias Hargin (+0,18), tretji Avstrijec Marco Schwarz (+0,33). Slovenca Matic Skube in Štefan Hadalin se nista uvrstila v finalno vožnjo.

Hirscherju so se po predčasnem koncu sezone Norvežana Aksla Lund Svindala na široko odprla vrata za osvojitev še petega velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku.
S štirimi zmagami na petih slalomih vodilni slalomist sezone Norvežan Henrik Kristoffersen se ni najbolje znašel na prvi progi, zaostal je 83 stotink sekunde za 12. čas. V eni sekundi po Dopferju se je sicer zvrstilo trinajst tekmovalcev.

Po progi Ganslern sta se že pognala oba Slovenca, ki sta bila prepočasna za finale. Matic Skube tudi na šestem slalomu ne bo osvojil točk. Škofjeločan je bil prepočasen za trideseterico in finale z zaostankom 2,75 sekunde. Na startu je bil še Štefan Hadalin, ki s starno številko 75 ni ulovil drugo vožnjo z začetkom ob 13.30. Njegov zaostanek je znašal 4,07 sekunde.

Žrtev terjal tudi slalom

Letošnji Kitzbühel je dobil oznako zelo brutalnega prizorišča. Po smuku, na katerem so se po spektakularnih padcih na Streifu huje poškodovali vodilni smučar Svindal in Avstrijca Georg Streitberger ter Hannes Reichelt, Svindal in Streitberger sta s poškodbami kolenskih vezi že končala sezono, je žrtev terjal tudi slalom.

Italijanski slalomski olimpijski prvak Giuliano Razzoli je kot prvi na startu slaloma padel in potreboval zdravniško pomoč. V bolnišnico so ga prepeljali z reševalnim helikopterjem.
Tako Svindal kot Streitberger sta že šla pod kirurški noč, operirana sta bili na kliniki v Innsbrucku, po operaciji pa okrevata skupaj, delita si isto bolnišnično sobo. Že pred tem je davek vzel tudi trening smuka, trpela so kolena, po operacijah sta sezono predčasno končala Avstrijca Florian Scheiber in Max Franz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.