Šport
23 ogledov

Slovenci blizu EP

(Foto: EPA) Nastran Slovenija Nemčija EPA
Po zmagi na Portugalskem v kvalfikacijah za evropsko prvenstvo 2012 so se slovenski vaterpolisti praktično že uvrstili v odločilno kvalifikacijsko kolo za uvrstitev na zaključni turnir.

Slovenski vaterpolisti so v sredo v Portu v tretjem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 visoko s 14:3 (7:0, 3:2, 2:0, 2:1) premagali Portugalsko in se utrdili na drugem mestu na razpredelnici ter se praktično že uvrstili v odločilno kvalifikacijsko kolo za uvrstitev na zaključni turnir.

Po visoki zmagi z Bolgarijo in visokem porazu z Nemci je bilo pred tekmo v Portu jasno, da bo prav ta odločala o drugem mestu v skupini in o uvrstitvi v odločilni zadnji krog kvalifikacij, kamor vodita prvi mesti iz skupine. V Kranju bi imeli slovenski vaterpolisti 11. maja na povratnem obračunu priložnost, da morda nadoknadijo zamujeno na Portugalskem, a se je na tekmi izkazalo, da je bila vsa bojazen odveč, saj Slovenija vendarle predstavlja drugo kakovost vaterpola kot Portugalska, pa čeprav se ekipa z Iberskega polotoka v zadnjih letih hitro razvija.

Erik Bukovac, Teo Galič in soigralci so tekmo z zavzeto, hitro in kombinatorno igro rešili že v prvi četrtini, ki so jo dobili kar s 7:0, in selektor Veselin Djuho je izdatno minutažo v nadaljevanju namenil tudi igralcem s klopi, ki so prav tako dobro izkoristili ponujeno priložnost. Nerešljiva uganka za domačo reprezentanco je bil tokrat predvsem Jure Nastran, ki je dosegel kar sedem golov.

"Danes je odločil pristop. Vsi smo tekmo vzeli maksimalno resno, igralci so bili v prvi četrtini zavzeti prav v vsaki akciji, motivirani in zmago nikoli ni bila vprašljiva," je po tekmi povedal Djuho, ki bo lahko mirno počakal na naslednji obračun z isto ekipo. Po izdatni zmagi na Portugalskem so v slovenskem taboru celo prepričani, da lahko doma premagajo tudi Nemce. "Nemci so sicer boljša in bolj izkušena ekipa, a lahko jih presenetimo. Nismo brez možnosti," je še deja Djuho. Nemci so v sredo s 24:6 ugnali Bolgare.

Ob Nastranu so za Slovenijo zadeli še Andraž Verač (3), Anže Kalan, Teo Galič, Erik Bukovac in Nenad Černeka.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012:

Nemčija : Bolgarija 24:6 (4:1, 9:1, 6:2, 5:2)

Portugalska : Slovenija 3:14 (0:7, 2:3, 0:2, 1:2)

Lestvica: 1. Nemčija 9 točk, 2. Slovenija 6, 3. Portugalska 3, 4. Bolgarija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.