Šport
13631 ogledov

Slovenci dobili tekmeca četrtfinala ... Čustveno bo!

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenska odbojkarska reprezentanca je dobila tekmeca v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ki ga gostita Slovenija in Poljska. Na sredini tekmi v Stožicah (21.00) se bodo Slovenci udarili z Ukrajinci. Ti so v osmini finala gladko, s 3:0 v nizih, premagali reprezentanco Nizozemske.

Slovenska izbrana vrsta je v skupinskem delu zasedla drugo mesto, potem ko je po pravcatem trilerju izgubila le z reprezentanco Francije. Nato je v osmini finala izločila Nemčijo s 3:1 v nizih, zdaj pa jih na morda kar najpomembnejši tekmi prvenstva čaka reprezentanca Ukrajina. Zmaga bi prinesla uvrstitev med štiri najboljše ekipe sveta, kar bi bil za našo malo podalpsko deželico izjemen dosežek. Za Slovence bo to v vsakem primeru zadnja tekma, ki jo bodo odigrali v Stožicah, saj se bosta oba polfinalna obračuna in finale odigrali na Poljskem, natančneje v Katowicah.

Ukrajinci so z gladko zmago nad Nizozemci (3:0 v nizih) pripravili prijetno presenečenje, četrtfinalna tekma s Slovenijo pa bo zanje nadvse čustvena, saj v njihovi domovini še vedno traja vojna, potem ko je februarja letos Rusija napadla ukrajinsko ozemlje. Seveda bodo Slovenci v Stožicah imeli izjemno bučno podporo domačih navijačev, ki v teh dneh dihajo za odbojko (in košarko). V sredo zvečer bomo videli obračun največje evropske države in najmanjše države (od vseh preostalih) v izločilnih bojih letošnjega SP v odbojki. 

Komentarjev 5
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:34 06.september 2022.

    K sreči tu sodniki nimajo veliko vpliva, zato gladka zmaga Slovenije ne bi smela biti vprašanje..Razen, če bo Zelenski ukazal drugače in bi tekmo začeli z bonusom 2 : 0 za Ukrajice..Ne bi se čudil..

  • Avatar pantani
    pantani 07:18 06.september 2022.

    In zakaj bo čustveno?!!! Samo upam lahko,da ne pride kakšna direktiva iz Bruslja,da morajo naši izgubiti!!! Vse je možno!!!

  • 4krogci 06:59 06.september 2022.

    Dobro ljudje, se kr ne dojamete, da bo UA zmagala, tko kkr na euroviziji?? Ker oni so kao bogi in treba jim vse h guzici prnest in vse pustit!!