Šport
113 ogledov

Slovenci dvakrat na stopničkah

Luka Božič
Slovenski divjevodaši slavijo nov uspeh.

Slovenski kanuist Luka Božič je osvojil tretje mesto na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu na progi, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom. V finalu kajakašic je bila uspešna tudi Eva Terčelj, ki se je prav tako zavihtela na tretje mesto.

Najprej so v finalu veslali kanuisti, kjer je Slovenija imela dva predstavnika. Božič je bil že po polfinalnem nastopu tretji, to mesto pa je ohranil tudi po odločilni vožnji dneva. Z dvema kazenskima sekundama je bil tretji, a je bil zaostanek za vodilnim takšen, da mu tudi vožnja brez dotika ne bi prinesla prvega ali drugega mesta.

V finalu je veslal tudi Benjamin Savšek, ki je v polfinalnem nastopu postavil četrti čas. V finalni vožnji je imel kar nekaj težav, nabral je šest kazenskih sekund, kar je zadostovalo za končno osmo mesto. Zmagal je Nemec grškega rodu Sideris Tasiadis, srebrn z olimpijskih iger v Londonu leta 2012, drugi je bil Slovak Alexander Slafkovsky. V polfinalu sta tekmovala še dva Slovenca, Anže Berčič je bil 23., Jure Lenarčič pa 24.

Za še večje veselje v slovenski ekipi pa je poskrbela kajakašica Eva Terčelj, ki se je prav tako uvrstila na tretje mesto. Bolje od Terčeljeve sta s progo opravili le Avstralka Jessica Fox in Britanka Mallory Franklin. Foxova je bila razred zase, saj je Franklinova na drugem mestu zaostala za 6,46 sekunde, Terčeljeva na tretjem pa 6,76 sekunde.

Najhitrejša v finalu kajakašic je bila Avstralka Jessica Fox, srebrna z olimpijskih iger v Londonu in bronasta iz Ria, drugo mesto je pripadlo Britanki Mallory Franklin. V finalu je veslala tudi Urša Kragelj, ki pa je naredila napako, ta ji je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da je nemško preizkušnjo končala na devetem mestu. Ajda Novak je svoj nastop sklenila v polfinalu, kjer je zasedla 24. mesto.

V nedeljo bodo v polfinalu in finalu veslali še kajakaši in kanuistke. Slovenske barve v polfinalu bodo zastopali kanuistka Eva Alina Hočevar ter kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.