Šport
20 ogledov

Slovenci gladko čez Izrael

Alen Šket je bil s 15 točkami najučinkovitejši igralec naše izbrane vrste. (Foto Žurnal24 main
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2011 v Avstriji in na Češkem na drugi tekmi premagala Izrael s 3:0 (21, 15, 19).

Slovenska odbojkarska izbrana vrsta na prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na EP nadaljuje z brezhibnimi predstavami. Tokrat so vknjižili že drugo zmago in ostajajo edina ekipa na tem turnirju, ki ni oddala niti enega niza.

V uvodnem delu srečanja sta bili ekipi precej enakovredni, Dragan Radovič je pokazal nekaj dobrih servisov, vendar se domača ekipa ni uspela odlepiti. Šepal je predvsem napad, tako da so gostje vseskozi držali priključek. Ob drugem tehničnem odmoru so si slovenski odbojkarji uspeli priigrati prednost štirih točk (16:12). Selektor Izraelcev Avishai Karpovski je poskušal z menjavami, ki so obrodile sadove, tako so domači pri 21. točki vodili le še +2. Kljub temu so Slovenci zbrano odigrali končnico prvega niza ter ga dobili s 25:21.

Varovanci selektorja Vukovića drugi niz začeli veliko bolj zbrano, Izraelci so si do prvega tehničnega odmora priigrali vsega dve točki. Na servisu se je dobro znašel Alen Šket, medtem ko so Tine Urnaut, Alen Komel in Alen Pajenk z napadi dobro razbijali izraelski blok. Prednost domačih je pri drugem tehničnem odmoru znašala že devet točk (16:7). Izrael je v nadaljevanju sicer poskušal koncentracijo domačih razbiti s polminutnimi premori, lov za slovensko ekipo se jim je vsaj delno posrečil, a dlje kot do 15. točke gostje vseeno niso zmogli.

Tudi v tretjem nizu so slovenski odbojkarji suvereno nizali točko za točko. Izraelci nikakor niso našli recepta, kako se domačim približati na manj kot štiri točke in tako je bilo vse do konca. Domači so vodili z 21:17, nato z 22:17 in na kocu še s 24:17. Na servisu je bil Vid Jakopin, vendar pa domači prve zaključne žoge niso izkoristili. V tretjem poskusu je bil s šolskim zabijanjem uspešen Mitja Gasparini, ki je svoji ekipi zagotovil zmago v zadnjem nizu s 25:19.

"Danes smo premagali Izraelce in morda ni bilo videti tako suvereno kot včeraj, čeprav smo vso tekmo odigrali konstantno. Zasluženo smo slavili zmago in jutri nas čaka še zadnja stopnička proti Španiji, kjer upamo, da pred še bolj polno dvorano premagamo nasprotnika," je po tekmi dejal libero Sebastijan Škorc. Dejan Vinčič je dodal: "Selektor nekako zaupa vsej dvanajsterici in obema, ki sta ostala na tribuni. Vsi smo enakovredni in vsak si zasluži priložnost. To je dobro in zato smo na obeh tekmah zmagali suvereno. Zavedamo se, da nismo še naredili vsega, če jutri 'posla' ne naredimo do konca, bo ostal grenak priokus."

Lestvica:
1. Slovenija 4
2. Španija 4
3. Madžarska 2
4. Izrael 0

V nedeljo se bo slovenska reprezentanca ob 17. uri pomerila s Španijo, ki je na tem turnirju prav tako še nepremagana, saj je prvi dan s 3:0 ugnala Izrael, danes pa Madžarsko s 3:1. V večerni tekmi ob 20. uri bosta odigrali še Madžarska in Izrael.

Izida 2. kroga:

Španija : Madžarska 3:1 (-21, 22, 18, 21)
Izrael : Slovenija 0:3 (-21, -15, -19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.