Šport
33 ogledov

Slovenci imamo evropskega podprvaka

Franci Grajš se je iz Rima vrnil s srebrno kolajno. (Foto: Scorpion-gym.si) Žurnal24 main
Slovenski borci v tajskem boksu se iz evropskega prvenstva v Rimu vračajo s srebrno kolajno, ki jo je v kategoriji do 91 kilogramov osvojil Franci Grajš, član novomeškega Muay Thai kluba Scorpion.

Italijanski Rim je od 25. do 30. maja gostil evropsko prvenstvo v tajskem boksu. Slovenska zveza tajskega boksa je v večno mesto poslala štiri borce: Mirka Vorkapića (do 71 kg), Sebastjana Maistra (do 81 kg), Tadeja Toplaka (do 86 kg) in Francija Grajša (do 91 kg). Slovenska reprezentanca je priprave opravila izjemno uspešno in brez poškodb, kar se je v močni konkurenci (v A-razredu so se predstavili borci iz 30 držav) izrazilo tudi v samih rezultatih. Najbolj uspešen je bil Franci Grajš, ki se je veselil naslova evropskega podprvaka v svoji kategoriji. Član novomeškega Muay Thai kluba Scorpion je v prvem in drugem kolu svoja nasprotnika, Danca Langwagena in domačina Grasselija, premagal s tehničnim knockoutom v drugi rundi. V borbi za naslov evropskega prvaka pa je moral po trdi borbi priznati premoč Belorusu Hančaranaku. Ostali trije Slovenci, Vorkapič, Maister in Toplak, so tekmovanje zaključili na solidnem petem mestu ter tako več kot uspešno zastopali barve naše države na mednarodnem prizorišču.

Evropsko prvenstvo v Rimu je bilo obenem tudi izborno kvalifikacijsko tekmovanje za odhod na Olimpijado borilnih veščin avgusta v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.