Šport
28 ogledov

Slovenci iz Srbije s prvim mestom

Sebastian Skube Anže Petkovšek
V tretjem (zadnjem) kolu mednarodnega turnirja v Srbiji se je slovenska moška rokometna reprezentanca pomerila z Norveško. Slovenci so zmagali z 39:25 (19:12) in osvojili končno prvo mesto, saj so imeli v krogu treh reprezentanc najboljši medsebojni izkupiček.

Moška članska reprezentanca Slovenije je na mednarodnem turnirju za pokal Srbije osvojila prvo mesto. V tretjem kolu je v Novem Sadu premagala Norveško z 39:25 (19:12), že pred tem pa je izbrana vrsta Srbije B presenetila Srbijo A s 34:30 (18:12) in vse tri reprezentance so imele na koncu enak izkupiček – po štiri točke (po dve zmagi in poraz). Zato so o zmagovalcu odločale medsebojne tekme teh treh reprezentanc: v tem krogu je bila najboljša Slovenija z razliko +5, druga je bila Srbija A z -1, tretja pa Srbija B z -4.

Tako Slovenci kot Norvežani so na turnirjih v Beogradu in Novem Sadu nastopili v precej oslabljenih zasedbah. V slovenski reprezentanci je manjkalo kar osem nosilcev igre, pri Skandinavcih pa pet ključnih igralcev. V dvoboju reprezentanc, ki bosta igrali tudi v skupini v Vršcu na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji, si je Slovenija v Novem Sadu hitro priigrala visoko prednost. S hitro igro in visokim ritmom so Slovenci "lomili" Norvežane. Prednost je skokovito naraščala in ob odmoru je imelo moštvo selektorja Borisa Deniča že sedem golov naskoka (19:12).

Kljub visoki razliki slovenski rokometaši, blestela sta predvsem vratar Matevž Skok z 20 obrambami in strelsko učinkoviti Simon Razgor z devetimi zadetki, niso popuščali in do konca tekme so prednost podvojili na 14 zadetkov (39:25). Z uspehom proti Norveški si je Deničeva četa priigrala prvo mesto na turnirju za pokal Srbije, Norveška pa je osvojila zadnje (četrto) mesto, saj je na treh tekmah doživela tri poraze. Poleg končne zmage na turnirju v Srbiji je slovenska reprezentanca osvojila še dve lovoriki. Za najboljšega igralca celotnega turnirja je bil izbran Sebastian Skube, z 19 zadetki na treh tekmah je prvo mesto na lestvici strelcev zasedel njegov reprezentančni soigralec Gašper Marguč, za najboljšega vratarja pa so izbrali srbskega reprezentanta Dragana Marjanca.

Turnir v Srbiji, zadnje kolo:

Slovenija : Norveška 39:25 (19:12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.