Šport
31 ogledov

"Slovenci julija dejali, da Faka ne želijo"

Robert Kontak (skrajno levo) je izrazil veliko pripravljenost na pogovore o odšk Žurnal24 main
Zurnal24.si se je ekskluzivno pogovarjal z Robertom Kontakom, predstavnikom hrvaške biatlonske zveze, ki nam je zatrdil, da je slovenska reprezentanca sredi julija dejala, da si Faka ne želi.

Kako bi odgovorili na izjave Jakova Faka na zagrebški tiskovni konferenci?
Premalo časa je minilo, da bi lahko povedal, kakšno je splošno mnenje zveze po tiskovni konferenci, vendar je generalno mnenje znano in ni razloga, da bi ga spreminjali. Prejšnji teden smo sklenili, da Jakovu ne izdamo izpisnice, dokler se ne bodo začeli pogovori s slovensko zvezo glede odškodnine. Ne govorimo o znesku, ampak o pogovorih.

Torej možnosti za kompromis so?
Vedno, to je tudi naš osnovni cilj. Zares nimamo namere … Povedal vam bom tudi zasebno – sem dober prijatelj z Jakovom in mi je žal, ker se kopja lomijo na njem. Vendar menim, da je tudi on napravil kak napačen korak. Pripravljeni smo se pogovarjati, ampak za to sta potrebna dva.

Jakov Fak | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ste lahko bolj konkretni glede napačnih korakov?
Po mojem mnenju je na vrsti slovenska reprezentanca, da se oglasi in da se pogovori o odškodnini začnejo. Do zdaj smo se uradno pogovarjali le prek izjav, kdo kaj zahteva. Skušali so priti do našega predsednika, vendar je bil nekajkrat na službeni poti. Slovenci pa nam niso dali nikakršnega konkretnega predloga za kakršenkoli nadaljnji pogovor, z izjemo omenjenih poskusov zasebno priti do našega predsednika. Z uradnega vidika pa nimamo nikakršnega konkretnega dokaza dobre volje v tem smislu.

Jakov je omenil dogovor, ki ga je imel z vami, da ga pustite nastopati.

Tako je. Dogovorili smo se v maju. Nato pa je prišlo do preobrata. Slovenska reprezentanca je dejala, da Jakova ne želi. To je bilo 14. julija. Tedaj smo začeli sklepati in obnavljati pogodbe z informacijo, da Jakov ostaja na Hrvaškem. Nato se je 28. julija Jakov dogovoril s Slovenijo in to objavil. Gre za 14, 15 dni po tem, ko smo sklenili nekaj pogodb. Prvega avgusta smo imeli težave s sponzorji, ki so odstopali od pogodb. Na ta način je pri nas nastala precej velika škoda, kot del nje pa smo zahtevali odškodnino 100 tisoč evrov. Še enkrat bi rad poudaril, da nam je zelo žal, da se dogajajo te stvari. Upamo, da bo prevladal razum.

Ampak časa je malo …
Veste, živimo v časih, ko sta za en klik in enter dovolj dve sekundi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.