Šport
38 ogledov

Slovenci kljub nihanjem meljejo naprej

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je tudi v drugi tekmi turnirja svetovne lige v Ljubljani zanesljivo zmagala.

Tudi tekma proti Tunizijcem je pokazala, da izbranci Andree Gianija še niso v vrhunski formi, a vseeno toliko kakovostnejši od tekmecev, da njihove zmage proti predstavnikom tretjega kakovostnega razreda svetovne odbojke niso vprašljive.

Tudi tokrat je bilo v slovenski igri nekaj nihanj, a večjega padca vendarle ni bilo. Afričanom so v tretjem nizu sicer dovolili, da povedejo z 18:16, kar je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi, a s serijo blokov so Slovenci hitro odgovorili in prišli do zanesljive zmage.

Slovenci se bodo v nedeljo v zadnji tekmi ljubljanskega turnirja pomerili z Venezuelo, ki ima prav tako že dve zmagi, Tunizijo je premagala s 3:0, Katar pa s 3:1.

''Nisem zadovoljen. Zmaga je lepa stvar, toda igra, ki smo jo pokazali v vseh nizih, ne le v tretjem, me ni zadovoljila. Menim, da izgubljamo čas. Do zaključnega turnirja so le še štiri tekme, napredek pa ni tak, kot bi si želel. Igramo preveč sproščeno, nismo fokusirani na stvari, na kateri bi morali biti. Povedemo z lepo razliko, a se nato ustavimo, ne pritiskamo več, čakamo le na tekmečeve napake. Delamo preveč napak, ni mi všeč in moramo se popraviti. Že jutri je nova priložnost, ko se bomo z Venezuelo udarili za prvo mesto. Tekmec bo zahteven, Venezuela je dobra ekipa. Zelo atletska, tudi tehnično močna, je pa res, da njihovi napadalci delajo veliko napak,'' je povedal selektor Giani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.