Šport
2 ogledov

Slovenci meljejo dalje

Slovenski hokejisti so dobili tudi tretjo tekmo predtekmovanja.
1/26
Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca v inline hokeju je na svetovnem prvenstvu v Bratislavi premagala še reprezentanco Slovaške. Tako so v svoji skupini osvojili prvo mesto in se uvrstili v četrtfinale.
 

SP v inline hokeju, skupina B, 3. kolo

Slovenija : Slovaška 4:3

Tako kot lani se je Slovenija po predtekmovanju v svoji skupini na svetovnem prvenstvu skupine A s tremi zmagami uvrstila na prvo mesto. Tako bo v četrtek v četrtfinalu igrala proti najslabšemu moštvu iz predtekmovanja, ki ga bo dala tekma med Nemci, ki so v skupini A zaradi treh porazov zasedli zadnje mesto, in Kanado, ki naj bi se letos zavihtela iz skupine B prav proti vrhu skupine A. "Ne bomo se obremenjevali z nasprotniki, ki nas čakajo v nadaljevanju prvenstva. Dobro vemo, zakaj smo prišli v Bratislavo, in zdaj smo šele na pol poti," je bil realen selektor Matjaž Mahkovec . Kapetan moštva Matic Kralj je dodal: "Prav na tej tekmi smo videli vse naše slabosti. Ne, igralci se ne bomo prepustili veseljačenju po treh zmagah zaradi prostega dne, ki nas čaka. Sam osebno bom v preddverju hotela pazil, kdaj se bo kdo vrnil v sobe. Če bo kdo zamudil ... Ne bo mu lahko!"


Slovaki so še najbolj resno ogrozili slovensko zmago. © Matic Klanšek

 
Slovenci so proti favoriziranim Slovakom pričeli previdno in morda z nekoliko preveč spoštovanja zaradi prednosti domačega terena. Premalo je bilo hitrih napadov v igri mož na moža, hkrati pa preveč živčnosti, izključitve so si namreč sledile druga za drugo, pet v eni četrtini pa je bilo odločno preveč. K sreči je Nejc Sotlar, daleč najboljši posameznik tekme, ki suvereno prevzema mesto nekoč prvega strelca reprezentance na koleščkih Jureta Vnuka , dobre pol minute pred koncem četrtine zadel. V drugem delu igre je Sotlar še enkrat zadel in na noge dvignil okoli sto slovenskih navijačev v dvorani, ki so glasno bodrili našo izbrano vrsto. Na žalost so Slovaki tik pred koncem polčasa zadeli in Slovenci so bili na polovici tekme le z golom prednosti. Živčna tretja četrtina tekme je prinesla nekaj čudnih sodniških odločitev, s tretjiim golom pa se je še enkrat na odprto sceno postavil Sotlar. Ko je v zadnjem delu igre zadel še Jure Stopar, v tej tekmi tudi največkrat kaznovani igralec risov na koleščkih, se je zdelo, da je tekma dobljena. Toda Slovaki so prek dveh priložnosti z igralcem več dvakrat zadeli slovensko mrežo, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Poskušali so tudi z igralcem v polju namesto vratarja, toda še tretjič se je na tem prvenstvu slišala Zdravljica v čast zmagovalcev. "Igrali smo bolje kot proti Švedski in proti Sloveniji smo odigrali najboljšo tekmo na prvenstvu. Imeli smo več priložnosti, a je odlični vratar Krošelj branil fenomenalno," je tekmo komentiral Imrich Antal , selektor Slovaške.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.