Šport
30 ogledov

Slovenci na turnejo v dobri formi

smučarski skakalci kranjec damjan Anže Petkovšek
Na jubilejni 60. novoletni turneji štirih skakalnic v smučarskih skokih, ki se bo začela v Oberstdorfu v četrtek, 29. decembra, bo nastopilo šest slovenskih skakalcev: Robert Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Peter Prevc in Mitja Mežnar.

"Po Engelbergu smo želeli na trening v Ramsau, vendar so tam skakalno napravo zaprli. Zato smo v soboto in nedeljo v delovni akciji pripravili skakalnico v Kranju, kjer so naši tekmovalci vadili včeraj in danes. Zadnji trening je bil zelo uspešen in lahko smo videli kar nekaj lepih skokov. Nekaj novosti smo dorekli pred novoletno turnejo, kjer si želimo enega predstavnika v skupnem seštevku do 12. mesta in enega do 20. mesta," je na novinarski konferenci pojasnil slovenski trener Goran Janus.

"Na turnejo gre šesterica, kar je zelo dobro, saj posamezniki ne bomo tako obremenjeni, kot bi bili sicer. Želim si uspešnih nastopov tako od sebe kot tudi od celotne ekipe. Teden dni smo se kondicijsko pripravljali, dva dni pa smo imeli skoke. V ponedeljek sem dobro skakal, danes pa je bilo odlično," je povedal Kranjec. "Vesel sem, da smo bili več časa doma, saj sem imel še nekaj obveznosti na fakulteti. Skakalnica v Kranju je bila zelo dobro pripravljena in smo lahko zelo dobro trenirali. Zmožen sem visokih uvrstitev, tudi stopničk, vendar bom moral za to dvakrat dobro skočiti na eni tekmi. Žal sem se preveč lovil in mi je na prejšnjih to uspelo le po enkrat na posameznih tekmah," je ocenil Damjan.

"Na turnejo odhajam brez velikih ciljev. Želim si čim boljših skokov in neobremenjenih nastopov. Sem pa dobro pripravljen, bolje kot v zadnjih letih. Vesel sem, da smo trenirali v Kranju, saj je to večja skakalnica kot v Ramsauu, tudi na novoletni turneji bo tako," je pojasnil Tepeš. "Imeli smo podaljšan dopust, ker smo vadili doma in smo več časa preživeli z domačimi. Prvi cilj, uvrstitev v ekipo, sem izpolnil. Prvič bom nastopal na tej prestižni turneji in grem na tekme zato, da bom užival in opravil dobre skoke," je povedal Šinkovec.

Prevc v zadnjem obdobju ni bil v dobri formi. "Na zadnjih treningih sem popravil nekaj prvin, vendar še vedno nisem zadovoljen. Želim po dva dobra skoka na vsaki tekmi," je povedal Prevc. Na tekmah celinskega pokala je dobro nastopal Mežnar in Sloveniji v pokalu priboril še šesto mesto. "Vesel sem, da sem dobro nastopal in priboril še eno mesto za ekipo. Na novoletni turneji si želim predvsem uživati," je napovedal Mežnar.

Takoj po četrti tekmi turneje, ki bo v Bischofshofnu 6. januarja, bo 7. in 8. januarja v Kranju tekma celinskega pokala, na kateri pričakujejo predstavnike rekordnih 18 držav. Tretji februarski konec tedna bodo v celinskem pokalu v Kranju tekmovali še nordijski kombinatorci. Skupaj bodo Kranjčani v tej zimi organizirali deset mednarodnih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.