Šport
21 ogledov

Slovenci naredili prvi korak proti Katarju

(Slovenija - Švica) SP 2015 kvalifikacije
1/19
Simon Maljevac
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski tekmi (skupina 3) za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 danes v Velenju premagala Švico s 33:30 (18:13).

Elitna slovenska rokometna izbrana vrsta je zmagovito začela kvalifikacijski ciklus za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. V velenjski Rdeči dvorani je po pričakovanju na kolena položila Švico, že v nedeljo, 3. novembra, pa jo čaka nova preizkušnja, v Zaporožju se bo pomerila z Ukrajino.

Silovit uvod slovenske izbrane vrste

Slovenski rokometaši so že na začetku tekme pokazali svojo slo po zmagi. Uvodna postava - na vratih je bil Gorazd Škof, na krilnih položajih Dragan Gajić in Luka Žvižej, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Sebastian Skube in Nenad Bilbija, na mestu krožnega Matej Gaber, medtem ko je Bilbijo v obrambi menjal Uroš Bundalo - je takoj "zrahljala" tekmeca na nasprotni strani igrišča in si v izteku sedme minute priigrala prednost štirih golov (5:1).

Denić rotiral, Švicarji na varni razdalji

Gibljiva slovenska obramba 6-0 je Švicarjem povzročala silne probleme, gostujoča klop je že v deveti minuti zahtevala minuto odmora, ta pa je le začasno spremenila razmerje moči na igrišču. Po domačem vodstvu s 6:1 je gostujoča zasedba nekoliko ublažila zaostanek (7:4), nadaljevanje pa je bilo znova po okusu privržencev domače ekipe. Ta je tudi s svežimi močmi - selektor Boris Denić je postopoma v igro začel pošiljati igralce s klopi, v prvem polčasu na igrišče nista stopila zgolj David Špiler in vratar Primož Prošt - brez posebnih problemov držala Švico v svoji oblasti in na varni razdalji od štirih do šestih golov.

V drugem delu manj prepričljivi

Slovenska igra v drugem polčasa ni bila tako prepričljiva. Obramba ni bila na ravni iz prve polovice tekme, kapljalo in curljalo je tudi v napadu. Pretok žoge ni bil več tekoč, bilo je tudi nekaj tehničnih napak, a vendarle dovolj kakovostna za rokometno solidno podkovane in motorično sposobne rokometaše iz dežele sira in čokolade.

Denićevi izbranci so navkljub temu vseskozi nadzorovali goste, z dvema zaporednima goloma Boruta Mačkovška pa v 44. minuti svojo prednost povišali na sedem golov (26:19). Švicarji so po minuti odmora skušali "na silo" postaviti tekmo na glavo, a so jim domači rokometaši to preprečili in zasluženo izpolnili prvo nalogo na poti do junijskih dodatnih kvalifikacijskih tekem, kar je eden od njihovih etapnih ciljev na poti do Katarja.

V slovenski reprezentanci so bili najbolj učinkoviti Borut Mačkovšek, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik. Prvi je dosegel sedem, druga dva pa po pet golov.

Kvalifikacije za SP 2015, 1. krog:

Skupina 3

Slovenija : Švica 33:30 (18:13)
Mačkovšek 7, Gajić in Kavtičnik 5; Schmid in Liniger 5

Luksemburg : Ukrajina 34:38 (16:20)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.