Šport
145 ogledov

Slovenci ostajajo nepremagani

hokej slovenija reprezentanca Profimedia
Slovenski hokejisti so vknjižili tretjo zaporedno zmago v okviru priprav na svetovno prvenstvo divizije I.

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) dosegla še tretjo zmago. Potem ko je prejšnji teden dvakrat premagala Avstrijo, je v Bytomu zmagala še proti Poljski z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Z istim tekmecem se bo na tem prizorišču pomerila še v petek.

Slovenci so tako na polovici pripravljalnih tekem pred SP še neporaženi. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

"Začetek tekme je bil zelo dober, v drugi tretjini je bilo malo preveč nervoze, delali smo preveč prekrškov. V tretji pa smo bili organizirani, kot bi morali biti, veliko več smo imeli plošček, tekmo je odločil 'power play'. Dobra zmaga v gosteh in dobra igra v obrambi."

Edo Terglav, selektor Slovenije

Slovenija - Avstrija Pred SP Šport Slovenci visoko premagali Avstrijce

Slovenski selektor Edo Terglav je pred potjo na Poljsko naredil prvi rez v ekipi in skrajšal seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop v Bolzanu. Zahvalil se je Žigi Urukalu, Jaki Sodji in Martinu Bohincu.

V Bytomu je danes branil Gašper Krošelj, Slovenci pa so imeli večji del tekme rahlo pobudo. A proti tekmecem, ki jih čez tri tedne čaka nastop na SP elitne skupine na Češkem, te premoči niso izkoristili, saj je David Zabolotny ustavil vse njihove poskuse. Poljaki so bili nevarni tudi ob treh številnih prednosti v prvi in drugi tretjini, vendar je tudi Krošelj svoje delo opravljal brezhibno.

Odločitev je padla na začetku zadnje tretjine. Takrat so imeli na ledu igralca manj domači, kar je v 42. minuti izkoristil Rok Tičar za vodilni zadetek. Na 2:0 pa je nato povišal Ken Ograjenšek deset minut pred koncem.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence zdaj čakajo še tri testne tekme, vse v gosteh. Naslednja že v petek, 19. aprila spet v Bytomu, 24. in 25. aprila pa še dve proti Franciji.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.