Šport
15 ogledov

Slovenci peti najboljši na svetu

Za Slovence je SP končano. Osvojili so končno peto mesto. Žurnal24 main
Slovenska inline reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Ingolstadtu osvojila končno peto mesto. Na zadnji tekmi so varovanci Bojana Zajca s 6:4 premagali Češko.
Slovenska inline hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v nemškem Ingolstadtu osvojila končno peto mesto, potem ko je v petek premagala Češko s 6:4. Slovenija je s porazom proti Švedski (3:8) v četrtfinalu že v četrtek izpadla iz bojev za medalje. Ostal ji je le dvoboj za uvrstitev na peto mesto. Slovenske barve pod vodstvom selektorja Bojana Zajca so v Nemčiji branili: vratarja Peter Škrabelj in Jure Pavlič, branilci Rok Nahtigal, Matic Kralj, Rok Simšič, Boštjan Kos, Jan Loboda, Domen Vedlin in Jaka Zupanc ter napadalci Dejan Žemva, Marjan Manfreda, Eric Pance, Nejc Sotlar, Tadej Nabergoj, Denis Kadič, Sašo Rajsar in Simon Žerdin.

Zadnjo tekmo so odločili v zadnji četrtini. © Matic Klanšek

 
V začetnih minutah zadnje tekme je bila prisotna živčnost na obeh straneh. Čehi so prvi povedli v šesti minuti srečanja po zadetku Tenkrata, ki je igral v NHL, trenutno pa igra pri švedski Timri. Kljub močnemu češkemu pritisku je Škrabelj uspel z izjemnimi obrambami držati rise. Pred koncem četrtine so izenačiti. Zadel je Kralj. V drugi četrtini so prvič na srečanju povedli, a Čehi so uspeli pred koncem izenačiti. Odločno so krenili tudi v drugi polčas in po izjemnem prodoru je le uspel zadeti tudi Vedlin, ki je par minut prej zgrešil veliko priložnost. A izkušeni Čehi se niso pustili zmesti in so spet uspeli povesti po prodorih Polanskyja ter Beraneka. Pričakovati je bilo, da bodo Čehi poskušali zadrževati prednost ter igrati na protinapade, toda s kombinatorno igro in hitrimi prodori so jih v zadnji četrtini risi začeli rešetati. S tremi zadetki v zadnji četrtini so odločili tekmo in si tako priborili končno peto mesto.

V Nemčiji so Slovenci v predtekmovanju dosegli eno zmago po podaljšku proti Slovaški ter izgubili z Nemčijo in Finsko. Osvojili so tretje mesto v svoji predtekmovalni skupini elitne divizije ter za tekmece dobili branilce naslova, Švede, s katerimi so v četrtfinalu doživeli prepričljiv poraz. O medaljah na SP bodo v petek in soboto odločale reprezentance ZDA in Finske ter Nemčije in Švedske , ki se bodo danes pomerile v polfinalu, v soboto pa zmagovalca teh dvobojev za zlato, poraženca pa za bronasto medaljo. Naslednje leto bo svetovno prvenstvo na Švedskem v Karlstadu. Slovenci bodo v skupini s prvim, četrtim ter osmim z letošnjega prvenstva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.