Šport
53 ogledov

Slovenci po drami do tretjega mesta

Ep rokomet Innsbruck navijači Slovenija Žurnal24 main
Slovenski rokomet je poskrbel zua nov uspeh. Reprezentani do 20 let starosti so na evropskem prvenstvu v Turčiji v tekmi za tretje mesto pa pravi drami, dveh podaljških in streljanju sedemmetrovk s 36:34 (sedemmetrovke 4:2) ugnali vrstnike iz Švedske.

Doslej najbolj infarktna tekma evropskega prvenstva je prinesla nov velik uspeh slovenskemu rokometu. Slovenski rokometni upi so po dveh podaljških šele po izvajanju sedemmetrovk premagali Švede. V rednem delu se je tekma končala s 23:23, po dveh podaljških pa z 32:32. Slovenija je v sedemmetrovkah slavila s 4:2, skupno pa s 36:34.

Štiri dni po prvem dvoboju, ki so ga Slovenci izgubili z 19:21, so se s Švedi srečali znova, tokrat pa so tekmo začeli odločneje. Slovenski rokometaši bi dvoboj lahko odločili že v rednem delu, saj so imeli kar osemkrat razliko dveh zadetkov, v drugem polčasu pa so trikrat vodili s +3. Skandinavci so jih lovili skozi celoten redni del, dokončno pa so jih ujeli šele sedem minut pred koncem in izsilili podaljšek. Izbranci Slavka Iveziča so si v podaljšku nekajkrat priigrali dva gola prednosti, a se Švedi niso predali. V izvajanju kazenskih strelov je vratar Rok Zaponšek ubranil uvodna strela Švedov, Slovenci pa so bili v štirih serijah nezgrešljivi in osvojili bronasto odličje.

Ivezič: "Lahko smo ponosni tudi na to generacijo"

"Lahko smo ponosni tudi na to generacijo. Dokazali smo, da smo še vedno del evropskega rokometnega vrha. Že uvrstitev med štiri je velik uspeh, kolajna je le še pika na i. Danes smo imeli vzpone in padce v igri, delali smo tudi začetniške napake, vendar smo zdržali do konca. Imeli smo tudi nekaj sreče, vendar smo si zaslužili to mesto. Čestitke tudi vsem klubskim trenerjem, ki delajo s temi fanti, z željo, da se to delo nadaljuje še v prihodnje, kajti morajo se še veliko naučiti," je po tekmi dejal selektor Ivezič.

Slovenska reprezentanca je v prvem delu tekmovanja premagala Francijo s 30:23 in Nemčijo z 31:25 ter izgubila s Srbijo s 23:26. Na prvi tekmi drugega dela je klonila proti Švedski z 19:21, v drugi pa premagala Švico z 29:27. V polfinalu je izgubila s Hrvaško s 23:30.

Evropsko prvenstvo do 20 let, tekma za tretje mesto:

Slovenija : Švedska 36:34 (32:32, 23,23) - po izvajanju sedemmetrovk
Šoštarič 9, Mačkovšek 8, Potočnik 5; Wanne in Blickhammar 5, Leijonborg 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.