Šport
13 ogledov

Slovenci premagali Fince

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na pripravljalnem turnirju v Mariboru premagala Finsko s 3:1 (22, -15, 24, 23).

Skandinavci so zaradi svoje miselnosti in odločnosti nedvomno trd oreh, toda varovanci trenerja Veselina Vukovića so bili danes odločni, da ga bodo strli. Kar pa je bilo vse prej kot enostavno, saj sta bili ekipi v prvem nizu povsem izenačeni prav do končnice niza. Takrat je začel delovati slovenski blok in dve zadnji odločilni točki je z blokom prispeval prav rekonvalescent in domačin Dragan Radović.

Drugi niz je pomenil nekakšen preobrat - Finci so našli svojo igro in odločno začeli, Slovenci pa preveč grešili na sprejemu. Pri prednosti 17:10 je Vuković namesto Dejana Vinčiča poslal v igro Roka Satlerja, toda tudi to ni pomagalo. Tretji niz so sicer bolje začeli Slovenci, tudi po zaslugi nekaj napak na finski strani, toda potem so jih gostje skoraj ulovili na 17:18. Na koncu se je le izkazalo, da so imeli slovenski odbojkarji bolj mirne živce v zaključku niza.

Tudi četrti niz je bil izjemno tesen, četudi so domači spet povedli z dvema asoma Tineta Urnauta. Toda Finci se niso dali in izenačili prav v končnici, pri 23. točki. Po polminutnem odmoru na zahtevo domačega trenerja pa so slovenski odbojkarji zaigrali bolj sproščeno in po bloku mladega Jana Planinca dobili tudi četrti niz.

"Z vsem, kar se je dogajalo v ekipi in okoli nje, smo lahko seveda zelo zadovoljni, tudi z rezultatom. Premagali smo izjemnega nasprotnika, ekipo, ki je vrsto let v svetovni ligi in ki je bila četrta na evropskem prvenstvu. Zadovoljni smo lahko tudi zato, ker so dobro odigrali reprezentanti, ki običajno ne začenjajo tekme," je po tekmi dobre volje povedal Vuković, ki je bil hitro po tekmi tudi na trdnih tleh in je kljub zmagi dodal, da je zanj trenutno najbolj pomemben sobotni dan, v katerem si mora ekipa povrniti moči, ki jih je izgubila.

"Jutri si seveda želimo zmago, toda predvsem smo osredotočeni na dobro igro. In seveda Irana nikakor ne gre podcenjevati, saj gre za dobro ekipo z izjemnim trenerjem, ki je doslej osvojil skoraj vse, kar je mogoče," je še dejal Vuković.

Na prvi tekmi turnirja pokal Mikasa je Iran s 3:0 (18, 23, 21) premagal Slovaško in tako dokazal, da ne gre za outsiderje. Potem ko so Iranci prvi dan z 1:3 izgubili proti Finski, so danes gladko odpravili favorizirane Slovake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.