Šport
24 ogledov

Slovenci prvič v Abdi Ipekci

1/20
Žurnal24 main
Slovenski košarkarji so v petek prvič preizkusili dvorano Abdi Ipekci, v kateri jih v soboto ob 15.30 čaka prva tekma 16. svetovnega prvenstva proti Tuniziji.

Slovenski košarkarji so se v četrtek nastanili v Istanbulu in v petek dopoldan opravili prvi trening v dvorani Abdi Ipekci, v kateri jih v soboto ob 15.30 čaka prva tekma 16. svetovnega prvenstva proti Tuniziji. Vzdušje v ekipi je odlično, forma je v vzponu, tako da vsi igralci komaj čakajo, da se začne zares.

Prvi trening Slovenije v dvorani z 12.500 sedeži, v kateri bodo predtekmovanje igrale še ZDA, Hrvaška, Brazilija, Tunizija in Iran, je bil namenjen spoznavanju obročev, žog in parketa. "Prvi vtis o Istanbulu je dober. Fantje se dobro počutijo v hotelu, oddelali smo dva dobra treninga, zadnjega sicer le 'šuterskega', saj je bilo okoli igrišča preveč gneče in zadnjih opravil, da bi se lahko v miru pogovarjali in trenirali. Zadnje priprave na Tunizijo bomo zato opravili v petek zvečer na treningu v manjši dvorani," je dejal Memi Bečirović.

Za kapetana Jako Lakoviča se je prvenstvo praktično že začelo. "Do tekme je še štiriindvajset ur, tako da so naši misli že pri Tunizijcih in vsi komaj čakamo, da se začnejo tekme. Mislim, da nam je vsem kristalno jasno, kaj moramo narediti za zmago proti Tuniziji. Ključ do uspeha je naša obramba in nadzor njihovih skokov v napadu. Naredili bomo vse, da bo prva zmaga naša," pravi Lakovič.

Pomemben dejavnik v korist Slovenije bodo tudi navijači, ki so že ali bodo pripotovali v Istanbul. Po predvidevanjih naj bi jih bilo kar okoli 3000. "Zelo smo ponosni, da nas podpira in spodbuja takšno število ljudi. Navijači so brez dvoma naš šesti ali sedmi igralec in košarkarji se tega zelo dobro zavedajo. Takšna spodbuda s tribun jim daje dodatno moč in zagon za zmage," meni Bečirović.

Slovenija bo v drugem kolu v nedeljo ob 15.30 igrala z ZDA, nato jo v ponedeljek prav tako ob 15.30 čaka Hrvaška, po dnevu premora pa se bo pomerila še z Brazilijo in Iranom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.