Šport
35 ogledov

Slovenci razbili Beloruse

Sabahudin Kovačevič je zadel v 46. minuti. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je na krilih hat-tricka Sabahudina Kovačevića na prvi pripravljalni tekmi v beloruskem Gomelu s kar 6:0 ugnala domačo vrsto.

Slovenska hokejska reprezentanca je zelo dobro začela pripravljalni turnir v Belorusiji. Cilj v letošnji sezoni je za izbrance Matjaža Kopitarja povsem jasen - na spomladanskem domačem drugoligaškem svetovnem prvenstvu se želijo vrniti med najboljše reprezentance na svetu.

Tam so letos na prvenstvu v Bratislavi igrali tudi z Belorusi in takrat so slednji zmagali kar s 7:1 ter Slovence poslali iz elitne skupine. Tokrat je bilo precej drugače; resda nobena ekipa ni igrala v popolni zasedbi, Slovenija je na prvem reprezentančnem zboru v sezoni zaradi poškodb in nekaterih odpovedi precej pomlajena, še bolj pa je bila spremenjena beloruska zasedba, v kateri so bili le trije hokejisti (Sergej Drozd, Oleg Goroško in Sergej Kolosov) z majske tekme v Bratislavi.

A ne glede na to so Slovenci odigrali odlično. Dobro je stekla igra z igralcem več (Slovenija je od skupno desetih "power-playev" izkoristila tri). Prvi gol na tekmi je padel prav ob prednosti 5-4, zadel pa je Sabahudin Kovačević.

Prav član prvega branilskega para je bil v Gomelu tokrat zelo razpoložen za gole. Potem ko je že ob koncu prvega dela na 2:0 povišal Matej Hočevar, je v začetku druge spet stopil na sceno napad kapetana Tomaža Razingarja, zadetek pa je ob igralcu več spet dosegel Kovačević. Na drugi strani so Belorusi naleteli na obrambni zid v podobi Andreja Hočevarja. Ta je ubranil vse, kar so domači hokejisti poslali proti njegovim vratom in bil na koncu z 39 obrambami med najbolj zaslužnimi, da se je Slovenija veselila zmage.

Njegovo delo v obrambi so nadgradili soigralci na drugi strani igrišča pred vrati najprej Dmirija Milčakova, od polovice tekme pa Igorja Brikuna. Belorusi so namreč po četrtem prejetem zadetku, ko je v 28. minuti zadel Damjan Dervarič, zamenjali vratarja, kar pa jim ni pomagalo. Slovenija je delo dokončala v zadnji tretjini, ko je v polno spet zadel Kovačevič, za piko na i pa je poskrbel Tavželj deset minut pred koncem tekme. Belorusi so desetkrat igrali z igralcem več, a gola niso dosegli.

V današnji prvi tekmi turnirja je druga zasedba Rusije s 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) premagala Dansko. V drugem krogu se bo Slovenija v petek popoldne pomerila z Dansko, v soboto pa še z Rusijo II.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.