Šport
21 ogledov

Slovenci s prvim mestom iz Češke

Celjski navijači si želijo, da Žvižeja ne bi spremljali le na reprezentančnih sr Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca je (dve zmagi in en poraz) osvojila prvo mesto na prijateljskem turnirju na Češkem. Na zadnji tekmi je z 32:29 ugnala Avstrijo.

Slovenija je teden Evropske rokometne zveze (EHF) izkoristila za nastop na mednarodnem turnirju na Češkem, končala pa ga je z zmagama nad Rusijo (42:32) in Avstrijo (32:29) in tesnim porazom z domačo izbrano vrsto (32:33). Dokončna uvrstitev slovenske izbrane vrste bo znana po današnji zadnji tekmi med Češko in Rusijo.

Slovenski selektor Zvonimir Serdarušić je po petkovem bleščečem zmagoslavju nad Rusi sobotni obračun s severnimi sosedi začel brez treh igralcev - Aleš Pajovič in David Špiler sta si poškodovala gleženj, Rok Žuran pa mišico -, navkljub temu pa so njegovi varovanci solidno opravili delo in dosegli drugo turnirsko zmago.

Slovenski rokometaši so tekmo odprli s 3:0, v 14. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (7:3), najbolj črne minute pa doživeli od 16. do 22. minute, ko so jim Avstrijci povsem zadihali za ovratnik in tudi prvič na dvoboju zaostali (v 22. minuti je bilo 9:10).

V nadaljevanju so se Serdarušićevi izbranci vendarle zbrali, na krilih izjemno razpoloženega vratarja Gorazda Škofa, ki je branil celotno tekmo in zbral 15 obramb, ter Sebastiana Skubeta, z osmimi goli najbolj razpoloženega strelca dvoboja, so vendarle strli odpor severnih sosedov. Ti so se jim še najbolj približali v 57. minuti, ko so znižali na 28:29, v prelomnih trenutkih pa je bilo na slovenski strani dovolj zrelosti za drugo zmago na turnirju.

Prijateljski turnir na Češkem, 3. kolo:

Slovenija : Avstrija 32:29 (15:13)
Skube 8, Gajić in Cehte 6; Pösch in Weber 6

Češka : Rusija 27:30 (13:15)

Lestvica: 1. Slovenija 4 točke, 2. Rusija 4, 3. Avstrija 2, 4. Češka 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.