Šport
42 ogledov

Slovenci se otepajo vloge favorita

slovenija kanada EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes odigrala tretjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Parizu. Nasprotnik bo izbrana vrsta Norveške.

Slovenci imajo po prvih dveh tekmah eno točko, proti Norveški pa bodo lovili prvo zmago na tem tekmovanju. Dvoboj se bo v pariški športni dvorani Bercy začel ob 16.15.

Slovenci so na SP doslej odigrali dve tekmi, prvo so po kazenskih strelih izgubili s Švico s 4:5, drugo proti favorizirani Kanadi z 2:7.

V slovenskem taboru status favorita na tretjem dvoboju vseeno prepuščajo tekmecem s severa Evrope. V napovedih pred tekmo so bili Slovenci previdno optimistični, poudarili pa so, da se bodo trdo borili za morebitno prvo zmago v Parizu.

A imajo slovenski hokejisti v teh dneh v francoski prestolnici tudi precej težav; zaradi poškodbe Žige Panceta in kazni Žige Jegliča je bil selektor Nik Zupančič prisiljen v menjave in selitve v napadalnih trojkah.

Današnjo tekmo z Norvežani bo tako v prvem napadu ob Roku Tičarju in Robertu Saboliču začel Jan Muršak, v drugem pa bo ob Mihi Verliču in Janu Urbasu še Ken Ograjenšek. Selektor pa med pripravami na tekmo še ni želel razkriti, koga bo postavil v vrata - na dosedanjih tekmah na SP sta branila Gašper Krošelj in Matija Pintarič, medtem ko Luka Gračnar še ni dobil priložnosti za igro.

Norveška je SP začela nekoliko bolje kot Slovenija; v prvi tekmi je tesno s 3:2 premagala domačine Francoze, v drugi pa je izgubila s Švico z 0:3.

Današnji obračun Slovenije in Norveške bo tretja medsebojna tekma teh ekip na svetovnih prvenstvih elitne skupine. Doslej so bili uspešnejši Norvežani, ki so dobili oba dosedanja na tej ravni, tako v Ostravi 2015 kot Stockholmu 2013 pa je bil izid 3:1.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.