Šport
10 ogledov

Slovenci tik pred zmago

Grega Zemlja
1/13
Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je dobila sobotno igro dvojic v dvoboju prvega kola prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Finski in povedla z 2:1. V nedeljo še dva posamezna dvoboja.

Slovenija vodi z 2:1 v dvoboju prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Finski v dvorani Tivoli. V igri dvojic sta Luka Gregorc in Grega Žemlja premagala Jarkka Nieminena in Harrija Heliovaara s 6:7, 6:4, 6:4 in 7:5. Slovenija za zmago potrebuje še eno točko iz dveh nedeljskih dvobojev. V prvi partiji točno opoldne se bosta pomerila prvorangirana igralca obeh reprezentanc Blaž Kavčič in Jarkko Nieminen, nato pa še Grega Žemlja in Harri Heliovaara.

Oba slovenska igralca sta po zmagi priznala, da je bila to njuna najboljša predstava v Davisovem pokalu. "Glede na uvrstitev Nieminena in njegovih dosežkov med dvojicami, kakor tudi na nekaj odmevnih zmaga drugega finskega igralca, je to zagotovo najina največja zmaga med dvojicami v Davisovem pokalu. Toda v tenisu je pač tako, da se moraš hitro prizemljiti, saj me že jutri čakajo novi izzivi," je po dvoboju povedal Žemlja.

"Bilo je prisotne veliko pozitivne energije. Nisva razmišljala o ničemer drugem kot o zmagi, zato sva tudi odigrala štiri vrhunske nize. Grega je igral zelo dobro, jaz sem zadovoljen s svojo igro in ko se dva enkrat tako ujameta, kot sva se midva, potem je vse veliko lažje," je dodal Gregorc.

Tudi kapetan Blaž Trupej je bil poln hvale na račun svojih izbrancev. "Nisem vedel, da znata igrati tako dobro dvojice. Bila je to vrhunska predstava, v kateri smo prišli do točke, ki je nismo pričakovali. Dvoboja pa še zdaleč ni konec. V nedeljo nas čakajo težke preizkušnje, ki pa verjamem, da jih lahko Kavčič in Žemlja ob pomoči publike uspešno opravita," je dejal Trupej.

V petek izenačeno
V prvem petkovem dvoboju je 50. igralec na svetu, nekoč tudi že trinajsti, Jarkko Nieminen premagal drugega slovenskega igralca Grega Žemljo, ki je na lestvici ATP uvrščen na 137. mesto. Žemlja je sicer dobil prvi niz s 6:3, naslednji trije pa so pripadli 30-letnemu Fincu (6:3, 6:4, 6:4). Podobno se je začela tudi druga partija, v kateri je prvi niz dobil 287. igralec na svetu, maloznani Harri Heliovaara, nato pa je Blaž Kavčič vendarle uveljavil dvesto mesto višjo uvrstitev na lestvici ATP in slavil s 4:6, 6:2, 6:3 in 6:4.

Davisov pokal, 1. evroafriška skupina:


Slovenija : Finska 2:1

Grega Žemlja : Jarkko Nieminen 6:3, 3:6, 4:6, 3:6
Blaž Kavčič : Harri Heliovaara 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Luka Gregorc/Grega Žemlja
: Harri Heliovaara/Jarkko Nieminen 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5

Nedelja, 6. 3.:
Blaž Kavčič – Jarkko Nieminen
Grega Žemlja – Harri Heliovaara

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.