Šport
19 ogledov

Slovenci v Beograd na "razred boljši" test

Maljković reprezentanca košarka slovenija latvija turnir skupine laško Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca se je v četrtek po nekaj treningih v Kranjski Gori podala proti Beogradu, kjer jo spet čaka obračun s Turčijo, željno maščevanja.

Po treh treningih v Kranjski Gori se je moška članska košarkarska reprezentanca v četrtek odpravila v Beograd, kjer bo v petek trenirala, med vikendom pa jo v Kombank Areni čaka nastop na turnirju za pokal Beograda. V soboto se bodo izbranci Božidarja Maljkovića v polfinalu (18.30) pomerili s Turki, dan pozneje pa jih čaka tekma za končno uvrstitev.

Poleg gostiteljev Srbov na turnirju nastopajo še Ukrajinci. V Srbijo je odpotovalo vseh 15 košarkarjev, obe tekmi slovenskih košarkarjev pa bo moč spremljati tudi po televiziji.

Za razred boljši turnir

"Turnir za pokal Beograda bo za razred boljši od dosedanjih preizkusov, saj se bodo našim nasprotnikom pridružili vsi košarkarji. V Kombank Areni lahko pričakujemo sijajen ambient Beograjčanov, ki znajo uživati v dobri košarki. Naša reprezentanca je na turnirju skupine Laško igrala z nekaj napakami, a solidno in z veliko željo. Pričakovati je, da se bo Turčija želela maščevati za poraz v Celju. To bo dober test, saj bomo igrali proti agresivni obrambi z višjimi košarkarji," je ob tem dejal selektor reprezentance Maljković.

Jaka Lakovič, kapetan slovenske moške članske reprezentance, pa je povedal: "V polfinalu turnirja za pokal Beograda nas čakajo Turki, ki v Srbijo prihajajo v popolni postavi z Iljašovo in Ašikom. Z njima bodo veliko bolj nevarni kot na turnirju skupine Laško. Možnost bodo imeli, da zaigrajo s tremi visokimi košarkarji, zato se bodo verjetno nekoliko več posluževali tudi conske obrambe. Morali bomo biti dobro pripravljeni. Proti Latviji se na takšno obrambno postavitev nismo odzvali najbolje, zato smo na treningih delali tudi na tem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.