Šport
16 ogledov

Slovenci v Innsbrucku

Slovenski rokometaši so proti Portugalcem doživeli drugi poraz v kvalifikacijah Žurnal24 main
Z Evropske rokometne zveze (EHF) so danes sporočili točen razpored tekem na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo naslednje leto v Avstriji. Slovenija bo januarja igrala v Innsbrucku.

Slovenska rokometna karavana se bo naslednje leto v januarju podala v Innsbruck. V glavnem mestu Tirolske bodo 19., 20. in 22. januarja slovenski reprezentanti odigrali vse tri tekme predtekmovanja, najprej proti Švedski (20.30), nato proti Nemčiji (18.30), nazadnje pa še s Poljaki (20.15). V nadaljnje tekmovanje se bodo iz vsake skupine uvrstile tri ekipe, "slovenska" skupina C pa se bo križala s skupino D (Francija, Španija, Madžarska in Češka). Znani so tudi že natančni datumi za polfinalni in finalno tekmo – polfinala bosta na sporedu v soboto, 30. januarja, ob 14. uri in 16.30, tekma za tretje mesto pa dan kasneje ob 15. uri. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.30. Vse odločilne tekme bodo na Dunaju. Za slovenske navijače, ki bodo januarja nedvomno krenili v severno sosedo, je sicer žreb precej neugoden – Innsbruck je od vseh prizorišč – tu so še (najugodnejši) Gradec, Linz in Wr. Neustadt – najbolj oddaljeno avstrijsko mesto, do katerega je od Ljubljane potrebnih pet ur vožnje.

Spored predtekmovalne skupine C (Innsbruck):
Torek, 19. januar:
18.30 Nemčija - Poljska
20.30 Švedska - Slovenija

Sreda, 20. januar:
18.30 Slovenija - Nemčija
20.30 Poljska - Švedska

Petek, 22. januar:
18.15 Nemčija - Švedska
20.15 Poljska - Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.