Šport
21 ogledov

Slovenci v Münchnu z možnostmi za kolajno

Iztok Cop, Luka Spik Žurnal24 main
Slovenski dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter četverec sta si priveslala finalni nastop in si zagotovila vstopnico za olimpijske igre v Pekingu.
Iztok Čop in Luka Špik sta uprizorila brezhibno predstavo, saj sta po uvodnem pobegu Belorusov Mihaila Dzjanisa in Stanislava Ščarbačenje po 500 metrih prevzela pobudo in jo obdržala vse do cilja, kamor sta prispela tudi pred Britancema Wellsom in Rowbothamom. "Na polovici proge nama je hitrost malo padla. V ta nasprotni veter je treba vseskozi poganjati in kot kaže sem pri priganjanju malo zaspal. Zadnjih 400 metrov je spet steklo, kot je treba. Tudi drugih 500 je bilo po načrtih. Veslala sva v svojem ritmu; če bova v soboto tako odpeljala tudi drugi del proge, mislim, da bo uvrstitev lahko zelo dobra. Bomo videli," je nastop ocenil najboljši slovenski veslač Čop. "Najprej mi ni bilo nič jasno, Belorusa sta res krenila kot norca. No, ko smo ju ujeli, je šlo spet po načrtih," pa je bil kratek Špik.

Medtem ko se v finale ni uspelo uvrstiti skifistu Binetu Pišlarju, je to uspelo četvercu brez krmarja, ki je nastopil v zasedbi Miha in Tomaž Pirih, Rok Kolander ter Rok Rozman. "Šlo je tako, kot smo rekli. Če je forma prava, potem se da dirkati. Sicer bi morali na polovici proge še poskusiti narediti razliko, napasti in se prebiti še malo naprej, a zdaj nam to ostane za finale. Tam bo možno narediti odskok, saj smo vsi skupaj precej izenačeni," je v cilju povedal "štroker" četverca Miha Pirih, Rok Rozman pa je dodal: "Bilo je zelo težko, a uspelo nam je odbiti silovit konec nemškega čolna. Uvrstitev v finale je sicer izpolnjen cilj, a poskušali bomo napasti tudi kolajno."

Finalna nastopa bosta na sporedu v soboto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.