Šport
10 ogledov

Slovenci v Stožicah brez Kopija

Anže Kopitar Niemi Reuters
Anže Kopitar se je z Los Angeles Kings kljub porazu proti San Joseju uvrstil v končnico lige NHL, kar pomeni, da najboljši slovenski hokejist risom ne bo mogel pomagati na prihajajočem svetovnem prvenstvu divizije 1 v Stožicah.

Moštvo Los Angeles Kings slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja je v razburljivi tekmi in šele po izvajanju kazenskih strelov izgubilo s San Josejem (5:6). Kopitar je zabeležil tri podaje in zgrešil kazenski strel ob koncu tekme, kar pomeni, da je na zadnjih 12 tekmah zbral 18 točk in tako ekipo popeljal v končnico lige NHL.

Drugi slovenski igralec v najmočnejši hokejski ligi na svetu Jan Muršak je z Detroitom prav tako doma izgubil proti New Jerseyju (1:2). Poraz ni preveč zaskrbljujoč, saj si je Detroit že zagotovil uvrstitev v končnico, tako da mu zadnje tekme rednega dela služijo bolj za uigravanje, kajti izhodišča pred končnico si Detroit ne more bistveno izboljšati. Muršak je na ledu prebil dobrih sedem minut in v tem času na nasprotna vrata sprožil dva strela.

Detroit je izgubil pomembno tekmo v boju za drugo mesto v skupini in prednost domačega ledu v prvem krogu končnice. Petr Sykora je odločil tekmo osem minut in 40 sekund pred koncem tekme, pred tem sta zadela Tomas Holmstrom za domače in Ukrajinec Aleksej Ponikarovski za goste.

V Los Angelesu je dvoboj v kazenskih strelih odločil Joe Pavelski, Joe Thornton, Patrick Marleau in Ryane Clowe pa so zbrali po en gol in podajo. Los Angeles je šele drugič v sezoni dosegel več kot pet golov na tekmi; v Detroitu so 17. decembra zmagali z 8:2. Kopitar in soigralci si lahko prvo mesto zagotovijo na zadnji tekmi rednega dela sezone, ki bo v noči na nedeljo po slovenskem času v San Joseju.

Igralci Boston Bruins, branilci naslova, so v gosteh s 3:1 premagali Ottawo Senators; ta par se bo verjetno pomeril ponovno že v prvem krogu končnice. Kazahstanec Anton Hudobin je v svojem prvem nastopu za Boston zbral kar 44 obramb, zato je kapetan Ottawe Daniel Alfredsson priznal: "Pokopal nas je. Izvrstno je branil in nam preprečil, da bi tudi iz najbolj ugodnih priložnosti zadeli mrežo." Jason Spezza je bil edini, ki je premagal Hudobina, za goste pa so bili uspešni Greg Zanon, Benoit Pouliot in Milan Lucic.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 5:6 (kazenski streli)
Anže Kopitar tri podaje v 22 minutah za Los Angeles.

Detroit Red Wings : New Jersey Devils 1:2
Jan Muršak je igral 7:42 in sprožil dva strela za Detroit.

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:2 (podaljšek)
New York Islanders : Winnipeg Jets 5:4
Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 2:1
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 5:2
Washington Capitals : Florida Panthers 4:2
Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 2:1 (kazenski streli)
Ottawa Senators : Boston Bruins 1:3
Nashville Predators : Dallas Stars 2:0
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 2:1 (kazenski streli)
Colorado Avalanche : Columbus Blue Jackets 2:5
Calgary Flames : Vancouver Canucks 3:2
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 2:3 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.