Šport
36 ogledov

Slovenci velesila v tajskem boksu

1/3
Žurnal24 main
Mini slovenska reprezentanca, ki je štela le pet članov (dva tekmovalca), je na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu v Bangkoku potrdila rek, da se strup skriva v majhnih stekleničkah.

Tadej Toplak (Muay Thai klub Ptuj) in Franci Grajš (Scorpion Gym Novo mesto) sta na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu v Bangkoku osvojila bronasti odličji. Toplak jo je osvojil v kategoriji do 86, Grajš pa v kategoriji do 91 kg.

Dvočlanska slovenska reprezentanca je v tajski prestolnici presegla vsa pričakovanja. Toplak je najprej premagal Kanadčana Marka Mickinnona, nato Danca Ghelama Hamzo ter se tako uvrstil med nosilce kolajn, za mesto v finalu pa se zaradi poškodbe noge žal ni mogel potegovati. Njegov reprezentančni kolega Grajš je najprej v četrtfinalu opravil s Francozom Bacharjem Sanihom, v polfinalu pa mu je po izenačenem boju pot do finala prekrižal zmagovalec letošnje olimpijade borilnih veščin v Pekingu – Belorus Dianis Handčaronak.

V konkurenci več kot osemdesetih držav je tako slovenska ekipa pod vodstvom selektorja Matjaža Bučarja in mednarodnega predstavnika Iztoka Vorkapića dosegla velik uspeh. Za promocijo Slovenije je poskrbela novopečena mednarodna sodnica Monika Jakše, ki je postala članica antidopinške komisije WADU za jugovzhodno Evropo.

Vorkapić: "Vsi so nam čestitali"

Iztok Vorkapić je za zurnal24.si ob prihodu v domovino dejal, da so več kot zadovoljni z doseženim. Še posebej ga veselijo številne čestitke, ki so jih prejeli od ostalih udeležencev svetovnega prvenstva. "Do nas so prišli praktično vsi in nam čestitali. Prav tako so bili vsi mnenja, da bi moral Grajš napredovati v finale. Tega se je zavedal tudi sam. No, tokrat se ni izšlo. Moram pa še omeniti, da je njegov nasprotnik zelo podel borec, ki se poslužuje številnih grdih udarcev. Toplak je bil s svojim nastopom zelo zadovoljen. Na žalost pa mu je poškodba preprečila, da bi lahko nadaljeval," je dejal Vorkapić in še pohvalil izredno dobro vzdušje v naši reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.