Šport
29 ogledov

Slovenci za šalo čez Bahrajn

Sebastian Skube je kot kapetan vodil slovensko reprezentanco do zanesljive zmage Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Hrpeljah premagala Bahrajn s 37:23 (19:13). Pomlajena zasedba selektorja Borisa Deniča se pripravlja na turnir v Švici.

Slovenski rokometaši so v okviru priprav za nastop na mednarodnem turnirju v švicarskem Winterthurju gladko opravili z gosti iz Perzijskega zaliva. Razlika v golih bi bila lahko še bolj prepričljiva, a slovenski selektor Boris Denič ni odstopil od svojega načrta in je v obračunu z za razred slabšim tekmecem povsem enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, temu primerno pa je tudi nihala njihova igra.

Novi kapetan Sebastian Skube in njegovi soigralci so bili od prve do zadnje minute gospodarji parketa v Modri dvorani, ki vse od propada nekoč izjemno močnega Gold Cluba ni bila deležna "dostojne" rokometne tekme. Slovenski rokometni mladci – kar šest igralcev je sploh prvič obleklo članski dres z državnim grbom na prsih – se jim je oddolžilo z učinkovito in bojevito igro, čeprav so občasno imeli težave z "nerokometnimi potezami" gostov iz Bahrajna, ki pa so si v nasprotju s slovenskimi rokometaši izborili nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem.

V slovenski izbrani vrsti je najbolj prepričljivo predstavo prikazala "uvodna šesterka", v kateri so bili Črt Abrahamsberg in Jure Sušin na krilnih položajih, David Miklavčič, Marko Bezjak in Nenad Bilbija na zunanjih položajih ter Peter Pucelj na mestu krožnega napadalca, gledalci pa so z gromkimi aplavzi nagradili tudi poteze drugih slovenskih rokometašev, predvsem pa Jureta Dolenca, z devetimi goli tudi najbolj učinkovitega igralca slovenske izbrane vrste. Slovenija si je najvišje vodstvo priigrala v 55. minuti, ko je bilo +15 (35:20).

Prijateljska tekma, Hrpelje, Modra dvorana:

Slovenija : Bahrajn 37:23 (19:13)
Dolenc 9 (3), Bezjak in Bilbija 5, Abrahamsberg 4 (1); Jawhar 4 (1) in Madan 4 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.