Šport
45 ogledov

Slovenci zaključili s porazom

Na zadnji tekmi kvalifikacij so bili Italijani boljši od Slovencev. (Foto: Drago Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca v futsalu je v Laškem na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo leta 2012 izgubila proti Italiji z 0:2 (0:1).

Tako Slovenija kot Italija sta si že pred zadnjim kolom zagotovili nastop na zaključnem turnirju stare celine, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška. Prvi polčas tekme, ki ni odločala praktično o ničemer, je pred 1300 gledalci minil v dinamični predstavi z rahlo pobudo favoriziranih Italijanov, ki so bili tudi konkretnejši in večkrat poskusili s streli proti golu. Azzurri so ob koncu prvega polčasa tudi povedli prek Fortina (19.).

Sloveniji, ki je imela tudi sama kar nekaj lepih priložnosti za zadetek (Osredkar, Vrhovec, Mordej ...), je delo za ugodnejši razplet na zadnji tekmi že v 24. minuti po lepi akciji spet otežil Fortino s svojim drugim zadetkom na tekmi in vodstvom Italije z 2:0. Kot se je izkazalo, je bil to na koncu tudi končni izid.

"Mislim, da so Italijani danes pokazali, da so kakovostnejša ekipa od nas in so nas zasluženo premagali. Vendar smo tudi mi lahko na fante zelo ponosni, saj so se trudili in v vsakem polčasu nam je le malo zmanjkalo. Pozna se razlika med profesionalizmom in amaterizmom in jaz sem zelo, zelo vesel in presrečen, da se nam je uspelo še drugič zapored uvrstiti na evropsko prvenstvo," je za STA po tekmi povedal selektor Andrej Dobovičnik.

"Po tem kvalifikacijskem turnirju bo treba zbrati misli, skupaj se bomo usedli s strokovnim štabom in pogledali, kaj se še da narediti. Časa je še leto dni in jaz upam, da bo ta ekipa še rasla. Sam pa sem velik optimist, saj okostje ekipe sestavljajo mladi in zelo kakovostni igralci," je o nadaljnjih načrtih povedal Dobovičnik.

Slovenijo so zastopali Damir Puškar, Alen Fetič, Kristjan Čujec, Benjamin Melink, Rajko Uršič, Aljoša Mohorič, Rok Mordej, Dejan Simič, Sebastjan Drobne, Igor Osredkar, Gašper Vrhovec in Damir Pertič, Italijo pa Stefano Mammarella, Marco Forte, Sergio Romano, Alessandro Patias, Saad Assis, Valerio Barigelli, Marco Ercolessi, Edgar Bertoni, Vampeta, Fortino, Gabriel Lima in Marco Torcivia.

Že pred tem je Bosna in Hercegovina v tekmi za tretje mesto premagala Latvijo s 3:2 (1:2).

Ob gostiteljici Hrvaški, Sloveniji in Italiji bodo na EP nastopile še reprezentance Španije, Azerbajdžana, Rusije, Srbije, Portugalske, Češke, Romunije, Ukrajine in Turčije, ki so si Euro 2012 priigrale na drugih petih kvalifikacijskih turnirjih.

Slovenija je na EP nastopila že leta 2003 v Italiji (takrat je v skupini z gostitelji, ki so kasneje postali prvaki, Čehi in Rusi vknjižila tri poraze) in leta 2010 na Madžarskem (poraza v skupini proti Rusiji in Srbiji).

Kvalifikacijski turnir za EP 2012, 3. kolo:

Latvija : BiH 2:3 (2:1)
Matvejevs (2), Jakovjevs (13); Vladisavljević (4), Lalić (33), Ramić (39)

Slovenija : Italija 0:2 (0:1)
Fortino (19, 24)

Lestvica: 1. Italija 9 točk, 2. Slovenija 6, 3. BiH 3, 4. Latvija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.