Šport
326 ogledov

Slovenci zanesljivo ugnali Črnogorce, a ob novi poškodbi

Aleks Vlah Profimedia
Slovenska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi na turnirju v Poreču premagala Črno goro s 37:32 (19:15).

Slovenska izbrana vrsta zaključuje priprave na prvenstvo stare celine, kjer jo prvi nastop čaka 11. januarja proti Ferskim otokom v skupini D. V njej bo igrala še proti Poljski (13. januar) in Norveški (15.). Prvi dve ekipi bosta turnir nato nadaljevali v Hamburgu.

In prav tekmi s Črno goro in Hrvaško v Poreču sta zadnja priložnost za uigravanje taktičnih in tehničnih zamisli selektorja Uroša Zormana, ki bo po tem turnirju dokončno določil potnike za EP.

Slovenci so imeli v prvem polčasu težko delo z borbenimi Črnogorci, ki so v uvodu ušli na +2 (1:3). Šele v 18. minuti po golu Jureta Dolenca je prvič z dvema goloma prednosti (10:8) povedla tudi Slovenija. V končnici prvega dela pa so Rok Ovniček, Domen Novak in Matic Suholežnik poskrbeli za serijo 3:0 in izid 18:14.

Ko je Nejc Cehte po menjavi strani povišal na 20:15, je postajalo vse bolj jasno, da bo zmaga slovenska, razlika pa je le še naraščala. Največja prednost na tekmi je bila +8 (30:22). V slovenski vrsti je s sedmimi goli izstopal Aleks Vlah, 10 obramb je zbral Klemen Ferlin.

Poškodba Ovnička

Pet minut pred koncem dvoboja si je koleno poškodoval organizator igre Rok Ovniček, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Resnost poškodbe, Ovniček s tekmo ni mogel nadaljevati, bodo razkrili zdravniški pregledi.

"Pozitivna stvar današnje tekme je zmaga, velika negativna pa poškodba Roka Ovnička. Do detajlnih pregledov ne bomo natanko vedeli, kakšna je situacija, a ni izgledalo lepo. Upam na najboljše! Če ne bi bilo tega nesrečnega trenutka, bi rekel, da smo tekmo odigrali zelo dobro. V igri smo glede na tekmo v Slovenj Gradcu izboljšali kar nekaj stvari, od obrambe, napada, do učinka vratarjev. Napredujemo korak za korakom, vidi se, da se naša pripravljenost stopnjuje. Lahko sem zadovoljen," je po tekmi dejal selektor Zorman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.