Šport
25 ogledov

Slovenci že pridno trenirajo

Zlatko Dedič. (Foto: MC NZS.si)
1/23
Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca na SP 2010 v Južni Afriki je v torek odprla svoja vrata in pokazala svoj hotel. Novinarji in fotografi pa so obiskali tudi trening. Več v galeriji.
Kirm zelo zadovoljen
Andraž Kirm je zadovoljen z dosedanjim bivanjem v Južnoafriški republiki, nekoliko ga je presenetila le varnost. "Mislim, da nihče od nas ni navajen na takšno varnost. To je za vse nekaj novega, vendar o tem ne razmišljamo dosti. Ko gremo na trening, nas spremljajo dodatna policijska vozila, ampak to je pač njihov način. Verjamem pa, da bo vse potekalo brez težav," je dejal Kirm.
Sicer pa so bili v slovenskem taboru nekoliko zaskrbljeni nad tem, kako bo visoka nadmorska višina Polokwaneja in Johannesburga vplivala na igralce. Zato so se pred odhodom v JAR odpravili v Brunico na višinske priprave, ki so se očitno obrestovale: "Moram reči, da se višinske razlike ne čuti. Bržčas tudi zaradi tega, kar smo bili v Brunicu. Resda so noge mogoče še nekoliko težke od potovanja. Toda to bomo hitro pustili za sabo, imamo tudi zdravstveno službo, ki deluje po najboljših močeh in upam, da bomo že v prihodnjih dneh pravi.

Slovensko nogometno reprezentanco 13. junija v Polokwaneju čaka uvodna tekma na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Tekmec bo Alžirija. Izbranci Matjaža Keka so v torek opravili nov lažji trening, izpustil ga je le vratar Jasmin Handanović, ki je imel prebavne motnje.

Slovenski nogometaši so se po medijskem obisku odpravili na trening v srednješolski center v Hyde Parku, ki je le streljaj od reprezentančnega hotela. Igralci, ki so spisali novo nogometno pravljico na sončni strani Alp, so se na trening odpeljali z avtobusom, ki ga krasijo barve slovenske zastave in napis Z enajstimi pogumnimi srci do konca.

Na njem danes ni bilo rezervnega vratarja Jasmina Handanovića, ki je imel težave s prebavo. Zato pa je bila na njem preostala 22-erica, vključno s šefom obrambe Boštjanom Cesarjem in vezistom Andražem Kirmom ter dobrimi 100 navijači, ki so že vzklikali "Kdor ne skače, ni Sloven'c".

"Vtisi so za zdaj fenomenalni, vse stvari so usmerjene na prvo tekmo. Zdaj smo imeli dva lažja treninga, ker smo še vedno malo utrujeni od poti. Jutri pa pademo v normalen ritem treningov," je povedal Cesar, ki je malce potarnal le nad zelenico: "Mogoče bi si želel malce mehkejšo."

Selektor Kek je z zdravstvenim stanjem ekipe zadovoljen. "Naš drugi vratar Jasmin Handanović je imel želodčne težave, toda po drugi strani so vsi, ki so bili pred tem malce 'ranjeni', že pripravljeni na normalen trening in upam, da bo tako tudi ostalo," pravi Kek.

V prihodnjih dneh bodo nogometaši do tekme z Alžirci vadili vsak dan ob 13.30, torej v času, ko bo na sporedu tudi nedeljska tekma. "O vseh tekmecih imamo dovolj podatkov. Najprej pa moramo ekipo pripraviti do te ravni, s katero bomo vsi zadovoljni. Nato se bomo ozrli tudi na tekmece. Tako kot smo se pripravljali na Anglijo, Rusijo, San Marino ..., tako se bomo pripravili tudi na Alžirijo," od svojega pristopa ne odstopa Kek.

Alžirci so na zadnjih petih prijateljskih tekmah štirikrat izgubili in le enkrat zmagali. "Eno so prijateljske tekme, drugo tekmovalne. Na prijateljske ne gledam resno," še pravi Kek, ki je zadovoljen z videnim na treningih: "Če je sproščenost na treningu, potem smo že blizu tistega, kar si želimo. Občutek imam dober."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.