Šport
133 ogledov

Slovenci zelo zadovoljni: "Kolajna je le pika na i!"

katja fain Profimedia
Slovenska plavalna reprezentanca se z evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Kazanu vrača z bronastim odličjem Katje Fain na 200 m prosto. Zelo zadovoljen je bil z izkupičkom slovenske sedmerice selektor Gorazd Podržavnik, ki o kolajni pravi: "Ta je bila le pika na i."

Ob kolajni so si slovenski plavalci v Kazanu priplavali tri finale. Janja Šegel je bila četrta na 200 m prosto, Peter John Stevens je na 50 m prsno zasedel sedmo mesto. Skupaj so reprezentanti dosegli deset uvrstitev do 16. mesta, nova sta tudi ženska slovenska rekorda na 100 in 200 m prosto.

"Prvenstvo je minilo v skladu s pričakovanji. Napovedovali smo štiri finale in boj za kolajno, še preden smo videli seznam prijav. Za druge je bil cilj uvrstitev med 16 najboljših, kar je naše merilo za potnike na EP. To smo več ali manj dosegli. Moram priznati, da je bilo to tudi prvenstvo priložnosti. Nekatere smo izkoristili, drugih ne, ampak tak je šport, to je igra stotink, igra sekund, ki včasih da, včasih vzame," je ocenil Podržavnik, ki ni skrival navdušenja nad kolajno, ki so jo slovenski plavalci čakali kar tri leta.

Kot pravi, so z videnim, ne le novim odličjem, lahko zelo zadovoljni. "Jedro reprezentance Peter John Stevens, Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Vozel so svoje delo opravili zelo dobro. Ostali, ki se priključujejo, so se uvrstili do 16. mesta, Primož Šenica Pavletič je zasedel 12. mesto, Daša Tušek 15., oziroma za Saša Boškana velja, da mu je malo zmanjkalo, a je navduševal z osebnimi rekordi in bil druga rezerva na 200 m prosto."

Kot je še povedal koroški strokovnjak na čelu slovenskih plavalcev, so vsi potrdili vpoklic v izbrano vrsto. Manjša bo ekipa za decembrsko svetovno prvenstvo v Abu Dabiju. "Kandidati za svetovno prvenstvo so Stevens, Fainova, Šeglova in Vozlova. Ne verjamem, da se jim bo še kdo pridružil, seveda majhne možnosti so, a bo treba normo potrditi v naslednjih 14 dneh."

Sprememb v slovenski vrsti verjetno ne bo, saj bodo imeli plavalci priložnost za doseganje norm še prihodnji konec tedna v Celju in teden dni kasneje v Kranju. Morda bo ekipa za Združene arabske emirate še manjša. "Šeglova bo doma le en dan, nato jo čakajo obveznosti v profesionalni ligi ISL. Tam bo zanesljivo nastopila in če bo lahko še primerno trenirala in stopnjevala formo za SP, bo v ekipi, v nasprotnem primeru ta pot zanjo nima smisla."

V mednarodnem smislu je prvenstvo postreglo s številnimi novimi imeni. "Časa po olimpijskih igrah je bilo za dobro pripravo res malo. Za vse tiste, ki so si vzeli malo premora, je prvenstvo prišlo prehitro. To se je videlo pri številnih favoritih in to so izkoristili mladi. Vseeno je bila kakovost izidov zelo visoka," je še menil Podržavnik.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.