Šport
9 ogledov

Slovenci zmleli Ruse

David Špiler je Rusom zabil šestkrat. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na mednarodnem turnirju na Češkem po četrtkovem tesnem porazu z domačo izbrano vrsto danes zmlela Rusijo. Blesteli so tudi novinci.

Slovenija je proti nekdanjemu velikanu mednarodnega rokometa dosegla drugo zmago, v svoji statistiki medsebojnih dvobojev pa ima tudi osem porazov. Izbranci hercegovskega stratega na slovenski klopi Zvonimirja Serdarušića se bodo v soboto pomerili še z Avstrijci, dvoboj v Prerovu pa se bo začel ob 11. uri.

Slovenski rokometaši so na Češko pripotovali brez nekaterih nosilcev igre, po četrtkovi tekmi pa so ostali tudi brez Aleša Pajoviča, ki si je na tekmi z gostitelji zvil gleženj. Serdarušićeva "eksperimentalna" začetna postava je v uvodni četrtini tekme držala korak z Rusijo (9:9), v drugi četrtini pa jo je z vstopom nekaterih prvokategornikov zasenčila v vseh rokometnih prvinah. Zbornajo komando je najprej načel David Špiler, v nadaljevanju pa so se mu pridružili še Dragan Gajič ter člana slovenske rokometne pomladi − novinca Jure Dolenec in Rok Žuran.

S hitrimi nasprotnimi napadi, ki so bili posledica zelo dobre obrambe in posredovanj vratarja Matevža Skoka, so dodobra preluknjali tekmečevo mrežo in si v 29. minuti priigrali osem golov prednosti (22:14), na velik odmor pa odšli s23:15.

V drugem polčasu so slovenski rokometaši vseskozi nadzorovali blede in povsem brezidejne tekmece iz Rusije. Štiri od svojih petih zadetkov je zabil še en novinec Peter Pucelj. V 40. minuti so si priigrali 11 golov prednosti (29:18), navkljub nekoliko bolj ležernemu nadaljevanju pa so to razliko ponovili v 58. minuti, ko je bilo 41:30.

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Špiler in Dolenec s po šestimi goli, v ruski izbrani vrsti pa sta Edvard Kokšarov in Aleksej Rastvorcev dosegla po sedem zadetkov.

Prijateljski turnir na Češkem:

Slovenija :  Rusij 42:32 (23:15)
Dolenec in Špiler po 6, Pucelj in Gajič po 5; Rastvorcev in Kokšarov po 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.